Kalandok földön és vízen a Deseda tónál

Kalandok földön és vízen a Deseda tónál

Mozgalmas délelőttöt töltött el Kaposvár 1-es csoportja a Kaposvár mellett található Deseda tónál szombaton, ahol Európa Napot is rendeztek illetve megtartották a Madarak és Fák napját.

A program egy faismereti túrával indult délelőtt, amelynek keretében megismerkedhettünk a környék őshonos és betelepített fáival. Ezután  egy elektromos kishajóval néztünk körül a tavon. A Deseda sokféle vízimadár otthona így örömmel vettük kézbe a távcsöveket, hogy azokon keresztül próbáljunk meg elcsípni egy-egy különlegesebb példányt, de leginkább csak vadkacsákat és horgászokat sikerült lencsevégre kapni.

A vízi játszórteret sem hagytuk a programból, amelyen már otthagyta nyomát az idő, de így is nagy élmény volt az éktelen béka-kuruttyolás közepette körbejárni a játszótéren. Természetesen a békákat is megnéztük, volt belőlük jónéhány a sekély vízben.

” A Desedát én nagyon szeretem így örültem, hogy a következő programunkat itt tartjuk meg. A faismereti túrán a  túravezető megmutatta a fák jellegzetességeit és az külön jó volt, hogy meg is lehetett tapogatni őket. Szerintem sokkal érdekesebb élőben tanulmányozni a fákat, mint egy tankönyvből megtanulni péládul természetismeret órán. De a legjobb a hajózás volt, bár vízimadarat nem sokat láttunk, de jó volt ringatózni a vízen. Örülök, hogy ebben a nyárias időben kint voltunk a szabadban és együtt lehettem a többiekkel. ”

Váradi Fanni Kaposvár 1-es csoport