Kalla Andrea a Snétberger Zenei Tehetség Központban

Kalla Andrea a Snétberger Zenei Tehetség Központban

2012. nyarán felvételt nyertem a Snétberger Ferenc által megálmodott Zenei Tehetséggondozó Központ 66 diákja közé, gitár szakra.

E Központban összesen a 2012-13-as tanévben 11 hetet töltöttem el tanulással többnyire az iskolai szünidők alatt. Táborokban vettünk részt, melyek célja, hogy a tehetséges, elsősorban roma származású 10-25 éves fiatalokat támogassa tehetségük kibontakoztatásában. A kurzusokon személyes zenei fejlesztésünk mellett megtanulhatjuk a magabiztos színpadra állás, az előadó-művészet, az önmenedzsment fortélyait is. A foglalkozások alkalmával csodálatos embereket ismerhettem meg, többek között: Snétberger Ferenc alapítót, akivel személyesen is találkozhattam, Szőke Nikoletta jazzénekest ,- aki életem első komoly magánénekóráját tartotta – , Farkas Rózsa Liszt-díjas cimbalomművészt,- akihez szolfézsra jártunk, Neumann Balázst, aki jazz-elméletet, Lakatos György hegedűművészt és Balázs János zongoraművészt, akik klasszikus zenekari gyakorlatokat tartottak. Tanítottak még: Toni Snétberger, Lamm Dávid, Tóth Mátyás, Michael Webb és Bognár Réka, aki a közismert népdalénekes, Palya Bea menedzsere. Ottlétünk alatt a Központ vezetősége biztosít számunkra tanulószobát is, hogy szinten tudjuk tartani a suliban tanultakat és –mivel a tábor ideje jócskán túlnyúlik az iskolai tanulmányi szüneteken is- lemaradásunk pótlására is lehetőségünk nyílik.

A tábor főprogramja volt márciusban a szemeszterzáró koncert, amely 2 részből állt: egy a nekünk megrendezett házi koncertből, és egy nagykoncertből, amit a veszprémi Pannon Egyetem aulájában rendztek meg. Rengeteg ember előtt léphettem fel és elmondhatom, hogy szinte nem is izgultam, csak hagytam, hogy a zene átjárjon.

Intenzív, izgalmas tanulással és programokkal teli 11 hetet tudhatok magam mögött, amit úgy érzek, a Csányi Banddel való együttzenélésünk során is kamatoztathatok.

Kalla Andrea Jászság 2. csoport