Karácsony Kaposváron

Karácsony Kaposváron

„Van a csoda. Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék?

A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csak is ezek… Csak ezek…

Ez a karácsony csodája.”

/Csitáry-Hock Tamás/

A kaposvári közösségi ház december 10-én tartotta idei karácsonyi családi napját. A programra minden szülő házikészítésű süteménnyel készült. A mentorok pedig különleges programmal kedveskedtek a családoknak. A kisebbek a Compass Egyesület önkéntes diákjainak segítségével üdvözlőlapokat, az anyukák és a nagyobb lányok pedig Darvas Diána ékszerkészítő segítségével különleges ékszereket készítettek. Az együtt töltött délelőttöt a Munkácsy Gimnázium tanulóinak koncertje zárta. Majd a programok után a Csányi Alapítvány kaposvári mentorai megköszönve a szülők egész éves támogatását átadták a karácsonyi csomagokat, mellyel a családok ünnepét igyekeztek még szebbé és gondtalanná tenni.