Keszthelyen jártunk

A kaposvári és a nagybajomi legkisebb csoport az őszi szünidei pihenést egy izgalmas kirándulással szakította meg október 29-én. Útjuk a Balaton fővárosába, Keszthelyre vezetett. A nap nemcsak a látnivalókról, hanem a csapatépítésről is szólt, hiszen az idősebb tanulók célul tűzték ki maguknak, hogy segítenek a legfiatalabb csányis gyerekeknek a beilleszkedésben.

Az első állomásunk a Festetics-kastély volt, a város kiemelkedő műemléke. A tárlatvezetés során megismerkedtünk a kastély és a Festetics család történelmével. Nagyon sok festményt, értékes porcelánokat és szebbnél szebb korabeli bútorokat, valamint felbecsülhetetlen értékű könyveket is láthattunk. A parkban tett séta során megtekintettük a Helikon Kocsimúzeumot is, ahol felsorakoztak az arisztokrácia által használt piknikkocsik, sportkocsik, kirándulókocsik és polgári fogatok is. Utunkat a vadászati múzeumban folytattuk, ahol rengeteg kipreparált állatot, trófeát láttunk. A trófeák külön-külön és egymást kiegészítve is a különlegességet tükrözik, méltó emléket állítanak gyűjtőknek, élményt és ismereteket adnak vadászoknak és érdeklődőknek egyaránt. Felejthetetlen élmény mindenki számára. Ha már Keszthely és a Balaton fővárosa, akkor nem maradhatott ki a programból egy séta az őszi Balaton partján. Úton hazafelé a sok élmény után egy finom ebédet töltöttünk el együtt egy igazi magyar csárdában.

Köszönjük ezt a szép napot!  K1,K3,Nb3-as csoportok