Kihelyezett angolóra

Kihelyezett angolóra

A mai napja is mozgalmasan telet a szegedi csányisoknak.

November 20-án délelőtt Yinával az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogattunk el, ahol Yina megismerkedhetett a honfoglaló magyarok történetével, régi mesterségekkel és a skanzenben végignézhettük a különböző egykori földművesek és városi polgárok házait, eszközeit. A Feszty-körkép lenyűgözte vendégünket, meglepő volt számára, hogy nem is olyan messze az ő hazájától indultak útjukra a magyarok sok-sok évszázaddal ezelőtt.

Ópusztaszerről visszaérkezve Yina segített bevásárolni és elkészíteni a kis uzsonnacsomagokat a legkisebbek számára mivel nekik egy rendhagyó angolóra volt a program a szegedi vadasparkban. Szakmai kísérőnk Peti bácsi volt és az SZ2-es Benczúr Anna is velünk tartott, hogy gyakorolni tudja az angol nyelvet. Nem kellett sok bátorítás a legkisebbeknek sem, hogy beszédbe elegyedjenek Yinával; mindenki tudásának megfelelően, esetenként kézzel, rajzokkal, beszélgetett vele. A gyerekeket Yina a különböző állatokról faggatta és megtudtuk, hogy kétpúpú tevét itt látott életében először. A vadaspark közepén a legfélénkebbeket is lenyűgözte polaroid fényképezőgépével. Innentől kezdve csak úgy villogtak a vakuk a közös fotókhoz és mindenkinek jutott egy-egy közös kép, amit a gyerekek azonnal meg is kapott.

A kimerítő nap azonban itt nem ért véget. Piroska néni és néhány nyolcadikos csányis diák elvitte Yinát a Nemzetiségek Házába, ahol szerb néptáncokat tanulhattak az érdeklődők. Szilvi néni önkéntes is elkísérte a kis csapatot. Mindenki kellemesen elfáradt a táncban és kiderült, hogy a szerb néptánc egyszerűbb Yina számára, mint a magyar.
Reméljük a holnapi nap is hasonlóan izgalmakkal teli fog eltelni, amikor is a téli sportok egyikébe fogjuk bevezetni önkéntesünket.
SZ1, SZ2, SZ3 csoportok