Nyaralás zenével

Nyaralás zenével

A Csányi Alapítványon kívül más zenekarokban is van szerencsém muzsikával szórakoztatni a nagyérdemű közönséget.

Egyedi formációnk a Maniac Brass Band  (fúvós szekciónk tagjai: négy trombitás, egy tenorkürtös, egy tubás és két ütős) felkérést kapott a minden évben megrendezésre kerülő Somogy megyében neves Balatonboglári Szüreti Fesztiválra. Repertoárunk változatos: pop, rock, dixieland, jazz. A fesztiválon két napon is zenélhettünk, ami sokat jelentett nekünk. A hosszú próbák (egy elhagyatott gyártelepen, hogy ne zavarjuk Balaton parton üdülő embereket) tehát nem voltak hiábavalók.

Az első nap a szüreti felvonuláson fújtunk, míg másodikon a színpadon hatalmas koncertet hallhattak zenekarunktól az emberek. Rengetegen vettek részt a bornapokon, így muzsikánk valóban sok emberhez juthatott el. A sikerhez a rendezvényt megelőző XV. Zalakarosi Utca Fesztiválon való részvétel is hozzátett, ugyanis két nap alatt több mint tíz koncertet adtunk a híres zalai üdülőfaluban. Alig ért véget a jó hangulatú balatoni fellépésem, máris utaztam tovább Aradra egy másik formációval. A trombita kvartett kapott meghívást az erdélyi városba.  Ismét mást fújhattam, mint az eddigiekben, most a klasszikus zene kapott főszerepet.

A nyár vége a szereplések jegyében zajlott, mindenképpen felért nekem egy jó kis nyaralással, hiszen azt csinálhattam, amit nagyon – nagyon szeretek.

Kovács Kornél k2