Kultúra, tanulás, szórakozás

Kultúra, tanulás, szórakozás

A szegedi 3-as csoport vasárnap (június 1.) Budapestre látogatott.

A tanévzáró kirándulás során áldoztunk a kultúrának, a tanulásnak és természetesen a szórakozásnak is.

Korán reggel indultunk útnak Budapestre, ahol először a gyönyörűen felújított Vigadóba látogattunk el. Vezetőnk, Mendelényi Zoárdné vezetett körbe minket az épületben. Megnéztük Schrammel Imre és Makovecz Imre alkotásait. Felgyalogoltunk az impozáns lépcsőházban a díszterembe, majd a legfelső szinten néztük meg Makovecz Imre munkásságát és egy eddig még fel nem épített templom makettjét.

A Vigadó után a Duna parton tettünk egy sétát a Széchenyi Lánchídig, aminek névadójával a nap folyamán még találkoztunk. Innen a Camponába vettük az irányt. Egy gyors ebéd után pedig megnéztük az Idővándor című mozi és színházi előadás érdekes egyvelegét. A három felvonásból álló moziban életre kelt a magyar reformkor Széchenyi István és Kossuth Lajos szereplésével, az Apollo-programban mi is részesei lehettünk a Holdra szállás körülményeinek és végül James Watt látott minket vendégül otthonában, ahol megosztotta velünk az ipari forradalom legfontosabb mozzanatait.

A napot a Tropicariumban zártuk. Végignéztük a sok érdekes állat- és madárfajt, amiknek azonosításában Peti bácsi volt a csoport segítségére. A hatalmas akváriumban mindenki gyönyörködhetett az óceánok állataiban és a legbátrabbak, azaz mindenki, a rája simogatóban első kézből ismerhették meg ezeket a különleges állatokat.

A nap nem lett volna teljes természetese egy fagyizás nélkül a nyár hivatalos első napján, még indulás előtt.

Martincsek Zoltán, mentor SZ3