Kultúrák kavalkádja

Kultúrák kavalkádja

Az önkéntesekkel való együttműködésünk újabb állomásához érkeztünk 2011. november 16.-án Nagybajomban. Az alapítvány nagybajomi diákjai hét különböző országból érkezett önkéntesek segítségével kötetlen keretek között gyakorolhatták az angol és német nyelvet.

A tanítási órák után a napi rutin szerint érkeztek a gyerekek a közösségi házba. Meglepett arcok, megilletődött tekintetek fogadták a spanyol, amerikai, török, német, francia, olasz és magyar önkénteseket. A délután bemutatkozással kezdődött. Az önkéntesek ezután csoportokra osztották a diákokat és különböző termekben folytatták a munkát. A feladat szerint az angolosok angol anyanyelvű, a németesek német anyanyelvű önkéntessel készültek a nap végén esedékes prezentációkra.

A prezentációk célja, hogy az idegen országból érkezett önkéntesekről és kultúrájukról minél több információval rendelkezzenek a csapatok tagjai, és hogy a tanulók megismerjék az önkéntesek mindennapjait. Az előadáshoz térképet és egyéb eszközöket is használhattak a diákok.
A szerdai délután három intézmény szoros együttműködésével valósult meg. A helyi általános iskola tanárai és vezetősége is megtisztelte rendezvényünket, valamint az önkéntesek munkáját koordináló Compass Európai Ifjúságért Egyesület   elnöksége is tevékenyen szerepet vállalt a fiatalok segítésében.
A nap folyamán minden gyermek és önkéntes jól érezte magát és örömmel várják a közös munka folytatását.