Kulturális Örökség Napjai Szegeden

Kulturális Örökség Napjai Szegeden

2021. szeptember 19-én a Szeged 2-es és 3-as csoportok a Szegedi Alsóvárosi Tájházba, valamint a Fogadalmi Templomba látogattak el. Az országos Kulturális Örökség Napjai apropóján a szegedi csoportok ezt a két helyszínt járták be. A tájházban városunk egyik legősibb részét, Alsóvárost ismerhettük meg közelebbről. Emellett néhány jellegzetes szegedi terméket, a szegedi paprikát és a papucs történetéről tanulhattunk sok újdonságot.

A Fogadalmi Templomban (más nevén a szegedi Dómban) a Csanádi Egyházmegye Szegedre településéről, illetve a templom építéséről tudhattunk meg hasznos információkat. A program lezárásaként a Dóm tornyán lévő kilátóból csodálhattuk meg Szeged panorámáját.

„Reggel tíz órakor találkoztunk a Közösségi Házban a Szeged 2-es csoporttal. Az első programunk során a Napsugaras Tájházba látogattunk, ahol rengeteget tudhattunk meg Szeged egyik részének történelméről, Alsóvárosról. Ezt követően együtt ebédeltünk, majd másfél-két órát töltöttünk a Fogadalmi templom bemutatótermeiben. A kiállítás keretén belül fel is mehettünk a Dóm egyik tornyába, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a városra.” Kohári Bánk, Szeged 3-as csoport

Galéria