Biológiaóra az egyetemen

A Kutatók Éjszakája Programsorozat keretében a Szeged 1-es csoporttal látogatást tett a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának rendezvényére. Piroska néni új csoportjával tartottunk kis-mentorként Marcival és Zsoltival, minél többet segítve mentorunk munkáját. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, élvezték az interaktív programokat, emellett pedig sok új dolgot tanulhattak. Kovács Dániel, Gazdaságinformatikus hallgató Szeged 1-es csoport tagja

Így láttuk mi

Hanna: „A kedvencem az volt, amikor megmutatták, hogyan kell egy szurit beadni. Mi is kipróbálhattuk ezt egy szivacson, igazi fecskendővel.”

Tündi: „Kipróbáltuk, hogy milyen lenne öregnek lenni: beöltöztettek minket olyan ruhába, ami megnehezítette a mozgásunkat, és még olyan szemüveget is adtak ránk, amiben csak nagyon nehezen lehetett látni, és így kellett megpróbálnunk felmenni egy lépcsőn kísérő segítségével. Nekem nagyon tetszett ez a program!”

Eszti: „Megtudhattuk a vér útját és a szívünk működését is, ami nagyon érdekes volt. Ezen kívül voltunk még testtömeg-index mérésen is, aztán kipróbálhattunk egy kerekesszéket és a járókerettel történő haladást is.”

Márk: „Jól éreztem magam, nagyon sok érdekes program volt, örülök, hogy itt lehettem. A kedvencem az volt, amikor műsebet készíttethettünk.”

Lara: „Minden program tetszett, közülük a legjobb az volt, amikor mikroszkóp alatt megnézhettük, hogy mi található a vérünkben.”