Léghajó Program Kaposváron

Léghajó Program Kaposváron

A Léghajó Program  2013. február 9-én Kaposvárra érkezett, ahol interaktív foglalkozást tartott a gyerekeknek. A Program célja, hogy jól használható, gyakorlati ismereteket nyújtson a gyerekeknek azokban a helyzetekben, ha társaik betegség vagy baleset miatt veszélybe kerülnek. A témában jártas orvosok, diplomás nővérek megtanítják pl. a stabil oldalfekvés lépéseit, a defibrillátor használatát, kiemelt jelentőségű az újraélesztés oktatása, amit a gyerekek speciális babákon gyakorolnak.

A kaposvári 1-es és 2-es csoport tagjai aktív résztvevői voltak ennek a programnak, ahol láthatták, majd gyakorlatban is kipróbálhatták egy felnőtt és egy bébi babán az újraélesztést. Megismertették velük a defibrillátor használatát. Bemutatták a Heimlich-műfogást, ami megoldást nyújt, ha idegen test kerül a légcsövünkbe, majd gyakorolták a stabil oldalfekvés lépéseit is. A gyerekek nagyon élvezték a gyakorlatai órákat, ahol a trénerekkel nagyon jól tudtak együttdolgozni.

Az elméleti részben tartalmas eszmecsere következett olyan témákról, amikkel nap mint nap találkozhatunk: az asztma, a cukorbetegség, az epilepszia, a belső vérzés, az allergiás reakciók felismerése és ellátása. Majd a szenvedélybetegségekről és mellékhatásairól esett szó, mint a cigaretta, a drogok és az alkohol fogyasztása.

Köszönjük, hogy csoportjaink részt vehettek e különleges tréningen, hogy az előadók megosztották gyerekeinkkel tudásukat és tapasztalataikat.