Lekötelező irodalom

Lekötelező irodalom

A Kaposvári Polgári Casino 23. alkalommal rendezte meg a Lekötelező Irodalom című versmondó versenyét, aminek a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár adott otthont. Az indulók két verssel jelentkezhettek: egy közismert, az iskolai szöveggyűjteményekben is szereplő alkotással, illetve egy szabadon választottal.  

A megmérettetésen idén 27-en vettek részt, végül 15-en jutottak a döntőbe A legfiatalabb versenyző 12 éves volt, ráadásul ő nyerte el a zsűri értékelése alapján az első helyezést és nagyon-nagyon büszkék vagyunk, mert ő Biró Kristóf, a Kaposvári 4-es csoport kitűnő tehetségű versmondója! 

“A második fordulóba jutott versenyzők nagyon komoly verseket mondtak. A résztvevők remek előadásai nagyon megnehezítették a zsűri tagjainak végső döntését. A nagyon szoros megmérettetésben a legnagyobb meglepetésemre engem, a legfiatalabb résztvevőt jelöltek az első helyre. Mindenki nagy örömmel és elismeréssel gratulált az elért sikerhez. Nagyon jó érzés volt ennyi, nálam sokkal tapasztaltabb versmondóval versenyezni.  

Ezúton is gratulálok Szép Hannának, aki a Mohácsi Közösségi Ház tagja, és aki a versenyen a 3. helyezést érte el szép teljesítményével.” Biró Kristóf, Kaposvár 4-es csoport