Logika és alkotó projekt Kaposváron

Lassan véget ér a tanév, ami azt is jelenti, hogy Kaposvár 1-es csoport projektjeinek is vége lesz. Szombaton a logika és az alkotó/kreatív projektünk záró foglalkozását tartottuk meg a Kaposvári Közösségi Házban.

Kreatív projektünkben utolsó alkalommal egy nagy közös képet készített el a csoport, amely a korábban már elkészített rajzokból állt össze egy gyönyörű, színpompás alkotássá. Farkas Bea fejlesztő tanár segítségével, nem csak egymást, hanem magukat is jobban megismerték a gyerekek az alkotó folyamatokon keresztül.

„Nekem nagyon tetszett a közös munka. Az is jó volt, amikor külön-külön kellett dolgoznunk, de most a végén, hogy együtt kellett megcsinálnunk ezt a képet nagyon jól éreztem magam. Festettünk, ragasztottunk, beszélgettünk és egy gyönyörű képet készítettünk el, ami remélem mindenkinek tetszeni fog.”

Peák Veronika Kaposvár 1.

A logika projektünk végén a gyerekek megmutathatták, hogy mit tanultak az elmúlt egy évben. Skoda Valéria fejlesztő egy háziversenyt szervezett a gyerekeknek, ahol az Abalon, a Quoridor és a Kalaha logikai játékokban csaptak össze a fiatalok. Nagy verseny volt, mindenki beleadta tudásának legjavát a küzdelembe, végül a három győztes  Francsics Lilian, Nagy Enikő és Allen Seth lett.

„Én nagyon szeretem ezeket a logikai játékokat, örülök, hogy itt a Csányi Alapítványnál alkalmam volt kipróbálni őket. Mindegyik játék megdolgoztatja az agyamat, sokat lehet tanulni belőlük. Izgalmas volt a verseny és örülök, hogy győzni tudtam.”

Allen Seth Kaposvár 1-es csoport