McDaniel College felvételi

McDaniel College felvételi

A Csányi Alapítvány és a McDaniel College Budapest Campus támogatásával “E Tenebris in Lucem Voco III.” címmel közös pályázatot hirdettek, amivel ösztöndíj lehetőséget kívántak biztosítani a támogatottaknak, hogy lehetőségük legyen egy, a felsőoktatásban elismert intézmény tanulójának lenni.

Mint minden végzős, én is rengeteget gondolkoztam azon, hogy a gimnáziumi éveim lezárását követően mi legyen a következő lépésem. Tudtam, hogy mindenképp pszichológiát szeretnék tanulni, már csak az volt a kérés, hogy melyik egyetemen. Így találtam rá az Alapítvány segítségével a McDaniel Collegra. A jelentkezés előtt nagyon sokat beszélgettem a mentorommal és családommal erről az egyetemről, ők segítettek, hogy egy jól átgondolt döntést hozzak. A pályázati anyagom összeállítását követően az Alapítvány segítségével sikerült eljuttatnunk az egyetem bizottságához, akik később egy emailben értesítettek, hogy a felvételi rendszert egy szóbeli meghallgatással fogjuk folytatni.

A járványhelyzet miatt lehetőségeink limitáltak voltak, nem tudtunk élőben találkozni, szóval a vezetőség a videó hívás mellett döntött. A meghallgatás előtt izgultam, hiszen ez is nagyban számított a felvételim kimenetelében, de amint elkezdtünk beszélgetni minden izgalmam elszállt és csak arra koncentráltam, hogy a lehető legjobbat tudjam kihozni magamból.

A szóbeli meghallgatást követően nem számítottam egy ilyen gyors döntésre, így meglepetten olvastam az egyetem által küldött emailben, hogy felvételt nyertem a McDaniel Collegeba. Természetesen nagyon örültem és megtisztelve éreztem magam, hogy egy ilyen hatalmas kihívást sikerült teljesítenem.

Szeretném megköszönni a Csányi Alapítványnak, hogy bizalmat szavazott nekem és elnyerhettem ezt az ösztöndíj programot, így a következő tanévben egy olyan egyetemen tanulhatok, ami rendkívüli mértékben segítene a céljaim elérésében. Nógrádi Nóra, Kaposvár 3-as csoport