Mohácsi beválogatás percről percre

Mohácsi beválogatás percről percre

Pécsett megkezdődött a mohácsi új csoportok beválogatása.

1. nap 2014. április 4.

8:00  A regisztrációval vette kezdetét a mohácsi csoportok beválogatása. Nagy szeretettel várjuk az érkező gyerekeket, szüleiket, családtagjaikat és kísérőiket.

8:30 Megérkeztek a gyerekek a Pécsi Közösségi Házhoz. A leendő mentorok és idősebb csányis gyerekek nagy szeretettel köszöntötték a pályázókat és szüleiket. A tanulók feltűzték névtáblájukat és átvehették az ajándékba szánt mappákat, melyek a napi programot tartalmazzák, majd megtekintették a közösségi házat.

9:10 A Csányi Alapítvány nevében Dr. Radoszáv Miklós köszöntötte a megjelent szülőket és gyerekeket. Ezután a gyerekek megkezdték a tesztek írását. Ezekben a percekben is szövegértés teszten dolgoznak. Ez idő alatt a Diák Parlament képviselői mesélnek alapítványi életükről. A beszámoló után az alapítvány operatív igazgatója tart tájékoztatást a szülőknek.

10:00 A tájékoztatók és a tízórai szünet után, folytatják a gyerekek a munkát, a matematika teszt megírására van soron. Amíg ők dolgoznak, addig a szülők egy rövid dráma foglalkozáson vehetnek részt.

12:00 A tesztek megírása után a dráma órákra kerül sor, ahol a gyerek megmutathatják, hogyan is tudnak csoportban dolgozni, mennyire figyelnek egymásra, a társaikra. Egy kis felüdülés a két nehéz teszt után.

13:15 A közös ebéd eltöltése után kezdetét veszik a szóbeli interjúk. A gyerekek nagy izgalommal várják, hogy bemutathassák portfóliójukat. A többi jelölt a várakozás ideje alatt közös játékkal tölti el az időt.

14:50 Folyamatosan zajlanak az interjúk, a gyerekek nagy bátorsággal mutatják be magukat, családjukat az eddigi eredményeiket.

2014. április 5. A mohácsi beválogatás második napja Pécsett

8:30 Folytatjuk a beválogatás második napjával. Folyamatosan érkeznek a mai napon szereplő gyerekek és az őket kísérő szülők, rokonok. A mai nap is sok izgalmat tartogat minden résztvevő számára.

9:25 A mai csoportra is hasonló feladatok várnak, mint a tegnapiakra. Jelenleg a szövegértés tesztet töltik a gyerekek. A szülők pedig az operatív igazgató és a Diákparlamanet képviselőinek előadását hallgatják.

Mindkét nap munkáját a Pécsi Közösségi ház önkéntesei segítik. Fotókat készítenek, a gyerekekkel játszanak, mesélnek alapítványi életükről.

11:20 Miután megírták a gyerekek mindkét tesztet és megették a tízórait, kezdetét veszi a játék. Dráma foglalkozáson vesznek részt, mely az eddig megszokottakhoz hasonlóan nagyon jó hangulatban telnek.

11:45 Folytatódtak a dráma foglalkozások. Amíg az egyik csoport az órán vesz részt a másik csoport gyerekei a Varázspadlás kiállításában több mint 2000 játékmackót nézhettek meg.

12:20 Folyamatosan zajlanak a szóbeli interjúk, melyre a gyerekek nagyon készültek. Szebbnél szebb portfóliókkal érkeztek ma is.

15:30 Lassan a mai nap és ezzel a 2014-es beválogatás befejeződik. A Kaposvárra felvett 15 gyermek és a mohácsi csoportokba bekerülő 30 tanuló május 21-e után, a Kuratórium döntését követően kapják meg az örömhírt hozó levelet.