Négy kerékre váltottunk

Négy kerékre váltottunk

A tegnapi nap folyamán (november 14.) váltottuk be nyereményünket, amit az augusztusi Életút Napon megrendezésre került csoporténeklési versenyen szerzett második helyért érdemeltünk ki.

Ez a csapatépítő program a közös gokartozás volt. Akár az egész napot csapatépítőnek mondhatnánk, hiszen a délelőtt folyamán csoportunk a kaposvári egyetemre látogatott, ahol kiszélesedett a látókörünk a felvételi pontszámítás tekintetében. Miután mindenki lepakolta a holmiját, a gokart pályához közeli helyen találkoztunk ismét. Nagy izgalommal vágtunk neki a gokart pálya felfedezésének. Táblák mutatták az irányt egy raktárterületen, hogy merre is található a fedett központ. Mikor beléptünk köszöntöttek minket s rövid eligazítást kaptunk, hogy mi hol található, illetve milyen biztonsági előírásokat kell betartanunk. Ebbe beletartoztak a különböző zászlók jelentései és az egymásra való fokozott figyelem is. Kiosztásra kerültek a maszkok és a bukósisakok is. Először csoportunk öt fiú tagja ült a kicsi, azonban annál gyorsabb járművekbe. Hatalmas küzdelmek, csikorgó kerekek, benzinszag és koncentráció övezte az első nyolc percünket. A négykerekűkből kiszállva a bukósisak plexije mögött hatalmas mosolyok, verejtékező arcok tűntek fel. Következtek a lányok. Azt hittük, hogy szép lassú tempó és óvatosság fogja jellemezni az elkövetkezendő időszakot. Az igazat megvallva egy új arcát ismertük meg csoportunk lány tagjainak. Elképesztő gyorsasággal és vakmerőséggel taposták a gázpedált, féket alig ismerve. Volt olyan a lányok között, akinek eredménye vetekedett némely fiúéval. Ezt követően vegyes csapatokban versenyeztünk, az időeredmények megdöntéséért. A minden kör végén kapott papírokról össze tudtuk hasonlítani eredményeinket, valamint a körről körre történő jobb teljesítményünket.
A közös program végén mindenki vidáman, adrenalinnal tele távozott a telephelyről.

Ezúton szeretnénk megköszönni még egyszer a lehetőséget az Alapítványnak, valamint az OVB-nek a csoporténeklési verseny díjazásának támogatásáért, hogy ezen a felejthetetlen eseményen részt vehettünk. Reméljük, hogy lesz még lehetőségünk hasonlóan izgalmas helyekre közösen eljutnunk.

Szabó Gábor, Pécs 1.