Nyílt napokon jártunk

„A mai nap folyamán ellátogattunk az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyílt napjára csoporttársaimmal. Engem a BME vonzott jobban, viszont az ELTE-re is nagyon hasznos volt ellátogatni. A Műegyetemen a Gazdaságtudományi Karon megtudhattam mennyi lehetőséget nyújt az egyetem, mint például rengeteg lehetőség van pályázni külföldi tanulásra és gyakorlatra, valamint ingyenes nyelvtanulási lehetőséget is biztosítanak 5 különböző nyelvből is. Ami nekem nagyon tetszett, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a diákok közösség életének fenntartására; rendszeresen program lehetőségeket biztosítanak számukra.” Kis Evelin Éva, Jászság 3-as csoport

„Az ELTE-n töltött idő megérte minden pillanatát. A jövőben el tudom képzelni magam ezen az egyetemen hallgatóként. Úgy gondolom, hogy nagyon kellemes atmoszférája van az egyetemnek és rendkívül lelkesek a tanárok és a hallgatók is egyaránt. Először egy részletes tájékoztatást hallgattam végig az egyetemmel kapcsolatos információkról, majd egy anglisztikai előadáson vettem részt. Délután a kommunikáció- és médiatudomány szakról tartott előadást hallgathattam meg. Örültem, hogy lehetőségem volt betekinteni az egyetem működésébe.” Burai Tamás, Jászság 2-es csoport

„A mai Budapesti Műszaki Egyetem nyílt napja nagy élmény volt a számomra. A Közlekedési és Járműmérnöki Kar előadásán voltam, valamint ezek mellet egy Vasút fejlesztési, és egy Városfejlesztési workshopon is részt vettem, ami nagyon tetszett. Úgy érzem ez az a szak, ami engem érdekel. Mindent összevéve egy tartalmas, és eredményes nap volt a számomra, mely a jövőmre nézve jó hatással lesz!” Oláh András Mihály, Jászság 3-as csoport

„A ELTE Kommunikáció- és médiatudomány szak tájékoztatója előtt egy előadást hallhattunk az újságírás hasznosságáról. Számomra ez egy informatív előadás volt, hiszen érdekelt, hogy milyen jövője lehet ennek a mai világban. Megtudhattam, hogy manapság milyen szerepe van, és milyen irányok is vannak az újságíráson belül. A későbbiekben a szak tájékoztatóján belül hallottam arról, hogyan épül fel a képzés, milyen irányba lehet specializálódni, illetve milyen tárgyakat lehet felvenni. Rendkívül hasznos volt ez a nap, mert a művészet mellett ez azaz irány, amely a szívemhez közel áll. Köszönjük, hogy az Alapítvány segített bennünket, hogy ellátogathassunk ide!”