Nyílt napon a Baranya Megyei Közigazgatási Hivatalban

November 28-án a P 1-es csoport a Baranya Megyei Kormányhivatal épületének falai között töltötte a napja egy részét, a „Hivatalok Napja” elnevezésű egész napos országos eseményen. A rendezvény keretében a Baranya Megyei Kormányhivatal több fórummal, szakmai programmal készült, hogy megismerjük a kormányhivatal tevékenységét.

A mai rendezvények részben az emberközeli közigazgatásról, a pályaválasztásról, az egészséges életmódról is szóltak.  A napot dr. Hargitai János kormánymegbízott nyitotta meg, aki beszélt többek között a közigazgatásban dolgozók fontos szerepéről a mindennapi életben, a kormányfejlesztési programokról, amik a közeljövőben városunkat érintik, valamint a városban a nemsokára megnyíló kormányablakokról- melyek megnyitása az ügyfelek/kliensek minél gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálását segítik (milyen ügyekben, milyen nyitvatartási rend szerint stb. lehet hozzájuk fordulni).

A következő előadó Janovics László volt, a Baranya Megyei Munkaügyi Központ vezetője. Beszélt nekünk a Baranya megyei munkanélküliség jelenlegi helyzetéről kiemelve a pályakezdő fiatalok esélyeit, a hiány szakmákról stb.  A pályaválasztás fontosságáról, hogy jól válasszunk, az emberség fontosságáról, szeressük az általunk választott szakmát. Felvetődött az örök dilemma kérdése is felsőoktatás vagy szakmát tanulni? Nagyon hasznos dolgokat mondott, hiszen egy év és minket is érinteni fog a pályaválasztás.

Végül a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási szervének vezetője Dr. Kassay Veronika beszélt az egészséges életmód, a sportolás fontosságáról. Részletesebben az energiaitalok káros hatásairól, a szenvedélybetegségekről, a függőségekről, a szervezetre gyakorolt negatív hatásokról. Az egészség védelmét hangsúlyozta és hívta fel a figyelmünket ennek fontosságára.

Valamennyi előadás interaktív volt, Pécs több középiskolájából érkeztek osztályok, minden témához kapcsolódóan lehetett kérdezni , melyet sokan ki is használtak. Összességében hasznos napot zártunk, örülünk hogy éltünk a lehetőséggel.

A P1 csoport tagjai