Pályaválasztás előtt

Pályaválasztás előtt

Március 24-én a tavaszi szünet első napján, Fülöpné Paksi Katalin önkéntesünk szervezésében pályaorientációs napot tartottunk.

Jászberényben működő két nemzetközi viszonylatban is elismert céget látogattunk meg. Először a Ferro-Press cégcsoporthoz mentünk, ahol Birgés Tibor cégtulajdonos várt bennünket. A közel 700 ember számára munkát adó gyár főprofilja a fém megmunkálás. Kérésünkre a cég működéséről tartottak előadást és a különböző részleg vezetők meséltek a tanulmányaikról, elhelyezkedésükről, munkabeli tapasztalataikról, feladataikról. A vállalat mindennapi életébe tekintettünk be, mikor körbe jártunk a gyártósorokon, irodákon és a raktárakban.  Mindannyiunkat meglepett, hogy mekkora komplexitást igényel egy ekkor vállalat. Kiderült számunkra, hogy a cég életében nagy szerepet tölt be a logisztika is. Hasznos tanácsokkal láttak el minket és így első kézből kaphattunk jó tanácsokat, mint például, hogy mennyire fontos a nyelv, informatikai és a szakmai tudás.

A délután folyamán ellátogattunk a Kód Kft-hez, ahol a tulajdonosok Kuti Mihály és a felesége fogadtak bennünket. A cég informatikával és villanyszereléssel, illetve az adatkommunikáció védelmére kifejlesztett eszközökkel foglalkozik. A vállalat vezetője előadást tartott, hogy vált sikeres üzletemberré továbbá, hogy mi szükséges, ahhoz hogy az életben mi is sikeresek legyünk. Betekintést nyerhettünk az informatikusok és mérnökök munkájába, továbbá hogy mennyire fontos egy cégnél a közgazdászok feladatköre. Ezt követően az összeszerelő üzemben egy prezentációt láthattunk arról, hogy pontosan mit csinálnak a gyártósoron, ahol különböző villanyszereléshez fontos eszközöket állítanak elő.

Köszönjük ezt a lehetőséget a cégek vezetőinek és Fülöpné Paksi Katalinnak!

Sós Bence és Szappanos Ádám, Jászság 3.