Pályaorientációs beszélgetések

A matematika és informatika érettségi felkészítő órák után, lehetőségünk volt Csányis egyetemistákkal beszélgetni a továbbtanulásról. Én Bolyós Rolanddal beszélgettem a BME gépészmérnöki és mechatronikai mérnök karról. A fakultációimról és az érettségi követelményekről beszélve rávilágított arra, hogy fizikát is keményen kell tanulnom, mivel már nincs fizika órám. Rengeteg hasznos információt osztott meg velem Roland, amit a közel jövőben biztosan hasznát fogom venni. Felajánlotta, hogy tud segíteni, ha elakadnék, vagy kérdéseim lennének az egyetemmel kapcsolatban, ami nagyon jól esett, jó hogy van kihez fordulnom ez ügyben.” Horváth Ferenc Jászság 3-as csoport

„A mai napon mi Nagy Dáviddal beszélgettünk barátommal, Kaszab Kristóffal, aki programtervező informatikus szakon tanul. Mi is efelé a pálya felé érdeklődünk, az iskolában is ilyen szakágat választottunk. Sok érdekes dolgot tudhattunk meg a szakmáról és az egyetemről. Jobban megismerhettük az informatika szak részleteit, hiszen az informatika egy elég tág fogalom, de már jobban bele látunk szakma rejtelmeibe.” Szücs Márk Jászság 3-as csoport

„Aki a gazdasági pályák és a McDaniel College Egyetem felé érdeklődik, az ma Szappanos Ádámmal beszélgethetett. Idősebb csoporttársam mesélt a gazdasági szakokról. Elmondta, mi szükséges a felvételihez, kiemelte az amerikai egyetem felvételi jellemzőit, valamint, hogy ő ezzel a diplomájával hol tudott elhelyezkedni. Ez a beszélgetés egy nagyon jó távpont volt számunkra a továbbtanulás szempontjából, és örülünk, hogy Ádám ennyire nyitott és segítőkész volt. És bíztatott, hogy legyünk nyitottak, mert mindenütt lehet valami fontos dolgot tanulni.” Kis Evelin Éva, Pege Gyula Jászság 3-as csoport

„A mai napon ellátogatott hozzánk Kispál Kitti idősebb csoporttársunk, aki a Semmelweis Egyetemen mentőtiszt szakos hallgatója. Mi, Lizakovszky Lilivel, az egészségügy iránt érdeklődünk, örültünk, hogy feltehettük kérdéseinket mind az egyetemmel, mind az érettségivel kapcsolatban. Mesélt nekünk az életben való szakmai tapasztalatairól, az iskola követelményéről és a szakma jó és rossz oldaláról. Motiváltabbak és céltudatosabbak lettünk az egészségügy kapcsán és felajánlotta, hogy a továbbiakban is segít nekünk. Köszönjük Kitti!” Pintér Nóra Jászság 3-as csoport