Sarlóspuszta

Sarlóspuszta

A mai napon érkeztünk meg,  Sarlóspusztára a Pénzügyi ismeretek és drámatáborba. Elfogyasztottuk az utazás közben már vágyott ebédet. A délután első felében a csoportoknak megosztva mentori és drámaórájuk volt. A mentori órán körbejártuk a birtokot, és megnéztük, hogy mit hol lehet megtalálni, milyen érdekességek találhatók itt. A délután további részében, a kis-mentorok foglalkoztatták a kicsiket. A fiúk fociztak, sportoltak, de néhány lány is ezt az elfoglaltságot választotta. Ezen kívül kézműves foglalkozás is volt, amelyen színes madzagfonási technikákkal és gyöngyfűzéssel lehetett karkötőket, nyakláncokat, kulcstartókat készíteni. Az est jutott idő kipihenni magunkat. Akik energiát éreztek magukban még barangolhattak a birtokon. Bogdán Dóra, Pécs 2 kis-mentor

A második és harmadik nap délelőttje során a gyerekek gazdasági ismereteket szerezhettek az OTP Fáy Alapítvány munkatársai segítségével. Játékos módon megismerték a pénzügy alapjait, és új információkat kaptak az őket körülvevő világ gazdasági részéről. A délutánok folyamán folytatódtak a dráma órák és a gyerekek nagy örömére megkezdődött a fürdőzés is. A foci és a kézműves foglalkozás sem maradhatott el, melyet más szabadidős programok egészítettek ki.

Csütörtöki napon a szokásos torna és reggeli után máshogy folyatódott a gyerekek napja. A fejlesztő foglalkozások helyett az ügyességé volt a főszerep. Részt vehettek egy kalandos délelőttön a kalandparkban, ahol kipróbálhatták magukat a kötélpályán,  tesztelhették célbalövési képességeiket az íjászatnál és a koronglövészetnél. A délután folyamán nagy lelkesedéssel készültek a daléneklési versenyre, ami vacsora után került megrendezésre.

Pénteken a pihenésé volt a fő szerep, de a reggeli torna így sem maradhatott el.  Délelőtt még a fiúk körében megrendezésre került egy 3 csapatos mini foci bajnokság is, a lányok készműves foglalkozásokon többek között az üvegfestésben is kipróbálhatták magukat. Délután medencézéssel, este pedig egy búcsú party-val zártuk a tábort.

Szombaton a korai órákban fájó szívvel hagytuk el szobáinkat és köszöntünk el Sarlóspusztától és az újonnan szerzett barátainktól.

Tags: