Pick utcai futófesztiválon jártunk

Pick utcai futófesztiválon jártunk

A hétvégén Dél-Alföld legnagyobb városába a Tisza partjához, Szegedre látogattunk, hogy részt vehessünk a minden évben megrendezésre kerülő, mára már hagyománnyá vált Pick Futófesztiválon.

A hét utolsó napjának hajnalán keltünk útra két társammal, mentorainkkal a Szeged felé. Az utazás kellemes beszélgetéssel telt és reménykedtünk abban, hogy a szegedi időjárás kedvezni fog számunkra, eláll az eső, hiszen a Szegedi Futófesztiválra igyekeztünk. A városba megérkezvén a szegedi csoport Közösségi Házához vezetett utunk. Még soha nem jártam ebben az épületben, de nagyon elnyerte a tetszésemet.  A reggelit követően már indultunk is a térre, ahonnan a futók indultak. Több versenyszámban is lehetett nevezni, mint például családi futás, 6 kilométeres futás vagy a 3,4 kilométeres futás. Én az utóbbiba neveztem. A futás rajtjáig volt még egy kis időnk, ami alatt a téren, az Alapítványnak felállított standnál próbáltam segédkezni. Az indulás előtt pár szegedi társammal bemelegítettünk. Sajnos az idő rosszra fordult, az eső nekieredt, de minket ez nem akadályozott abban, hogy teljesítsük a magunk elé kitűzött célt: lefutni a 3,4 kilométert. A rajtvonal mögött rengetegen felsorakoztak a kellemetlen idő ellenére. A távot mindenki sikeresen teljesítette, ki-ki a maga tempójában. A sportolás után ellátogattunk Szeged egyik neves éttermébe, ahol elfogyasztottuk a finom ebédet. Itt kicsit még beszélgettünk a ritkábban látott társainkkal,búcsút vettünk egymástól.

Elmondhatom, igaz hogy az eső eleredt, de egy jó hangulatban lezajlott napot tudhatunk magunk mögött. Örültem, hogy a kitűzött céljainkat teljesítettük, valamint bizakodom abban, hogy a következő évben megrendezésre kerülő Pick Futófesztiválon az időjárás nem szegül ellenünk.

Szabó Gábor
Pécs 1.