Eddigi tapasztalataim

Eddigi tapasztalataim

Összességén bátran kijelenthetem, hogy az Alapítványi foglalkozások és programok rendkívül fontosak a gyerekek fejlődéséhez, tehetségük kibontakozásához, álmaik és céljaik megvalósításához. Itt tartózkodásom alatt igyekszem ehhez a lehető legjobban én is hozzájárulni.

Én nagyon jól érzem itt magam. Szegeden már önállóan közlekedek, annélkül, hogy eltévednék. A gyönyörű város látnivalóit nemcsak önállóan, de a gyerekekkel együtt is felfedeztem már.
Egyik hétvégén voltam a gyerekekkel Nagybajomban focizni, ami ugyancsak fantasztikus élmény volt számomra. Itt alkalmam volt találkozni más csoportok csányis gyerekeivel, és mentoraival. Olyan felemelő, hogy mindenki közösen ugyanazért a nemes célért dogozik itt az alapítványnál.

Múlt héten alkalmam adódott megnézni Budapestet is. Utaztam mentróval persze térképpel a kezemben sétáltam a városban, megcsodálva a Deák Ferenc és Andrássy utat, a Parlamentet, az Operát, a Hősök terét és a Városligeti kis tavat is.

Az Alapítványi munkám nagyon tetszik, és azt tapasztalom, hogy a gyerekek egyre többet, és bátrabban kommunikálnak angolul. Részt veszek az angol fejlesztő órákon, ahol ugyancsak kommunikációs gyakorlatokat végzünk. A szabadidőben sokat beszélgetünk a gyerekekkel és a mentorokkal, így itt is alkalmuk nyílik az idegennyelv gyakorlására.

Az itt tartózkodásom alatt alkalmam adódott jobban belelátni a mentorok munkájába, és azt tapasztalom, hogy minden gyereknél külön figyelmet fordítanak a szociális háttérre, az iskolai tanulmányi eredményükre, kulturális fejlődésükre és sok egyéb fontos dolog mellett a sporttevékenységükre is. A gyerekek számos programon és projekben vesznek részt, mint pl.: Alapítványon belüli nyelvi versenyeken, országos tehetséggondozó versenyeken és más kreatív egyéni projektekben.

Én nem csak angol órákon veszem ki aktívan a részem, hanem a gyerekeket elkísérem a kulturális, tudományos, sport és más szabadidős programokra is, ahol mind lehetőség adott arra, hogy beszélgessünk egymással. Gustavo Costa, AIESEC önkéntes Brazíliából