Portfólióvédés

Portfólióvédés

Kaposvár – Nyolc fiatal védte meg a portfólióját a Kaposvári Közösségi Házban július 8-án. Az eseményt komoly előkészületek előzték meg, hiszen a diákok nagyon sokat dolgoztak, hogy minél kreatívabban mutassák be eddig elért eredményeiket. A Kaposvár 1-es csoport tagjai oklevelekkel, érmekkel, rajzokkal felszerelkezve érkeztek a közösségi házba, ahol a bizottság tagjai – dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató, Szabóné André Piroska szakmai referens, Vida Zsuzsanna szolgáltatási referens, Kiss Kinga gyakornok, Dausek Nándor gyermekparlamenti képviselő, Palkó Richárd egyetemista – előtt számoltak be tudásukról, tapasztalataikról, terveikről.

“Én egy különleges videót készítettem, amivel próbáltam bemutatni, hogy hol tartok most, mit értem el eddig. Rengeteg munkát fektetettem ebbe a produkcióba, de mivel érdekel a videózás, és nagyon szeretek ezzel foglalkozni nem volt kérdés, hogy így készítem el a portfóliómat. Megérte ennyit foglalkozni vele, mert mindenkinek nagyon tetszett a filmem.” Kiss Attila, Kaposvár 1-es csoport

“Mi mindketten nagyon szeretünk fotózni, többször voltunk az össz-művészeti táborban, ahol fényképezéssel foglalkoztunk. Ezért készítettünk egy videós összeállítást is az eddig elkészült fényképeinkből. Persze az eddig elért eredményeinkről és a jövőbeli terveinkről is beszéltünk.” Bartyik Mirjam és Bartyik Petra, Kaposvár 1-es csoport

“Kicsit izgultam, de összességében jól éreztem magam. Én voltam az első, ami egyrészt jó volt, mert hamar túlestem a védésen, másrészt rossz, mert nekem kellett elkezdenem. A bizottság nagyon segítőkész volt, úgyhogy hamar elszállt az idegességem.” Kada Zsófia, Kaposvár 1-es csoport

A Kaposvári Közösségi Ház minden portfóliózó diákjának sikerült a védés. Hatalmas öröm számunka, hogy a bizottság mindenkit méltónak talált az Életút Program folytatására.

További képek a Galériában megtekinthetők!

 

Mohács – Izgalmas napra ébredtek július 9-én a Mohács 1-es és a Mohács 2-es csoport tagjai, mert komoly megmérettetés kezdődött a számukra. A járványhelyzet miatt májusról mára tolódott a portfólióvédés napja. Bár mindenki tisztességesen felkészült, hogy számot adjon arról hogyan telt az elmúlt 6 év az Alapítvány kötelékében, az idegesség látható volt az arcokon. Már reggel fél nyolckor gyülekeztek az 1-es csoport tagjai, mert a magas létszám miatt időben kellett elkezdeni a meghallgatást. Nagyon örültünk a Pécs 3-as csoport képviselőinek, akik az elmúlt évben voltak hasonló helyzetben, hogy biztatták és segítették őket.

A napot dr. Radoszáv Miklós operatív igazgató úr nyitotta meg és biztatta a fiatalokat, hogy bátran adjanak számot a munkájukról. A bizottságban az Alapítvány dolgozói mellett a Kuratórium tagjai közül helyet foglalt Szalai Zoltán úr, aki személyesen tisztelte meg jelenlétével a portfólióvédést, illetve a nap során az internet segítségével bekapcsolódott Sztevanovity Zorán is.

Minden tanuló 15 percben mutathatta be az élettörténetét, melyet színes prezentációkkal, videóbejátszásokkal tettek érdekesebbé. Többen élőben is bemutatták tehetségüket, zenéltek, mesét és verseket mondtak. Kiállítás keretében mutatták be a nyelvvizsga- és ECDL bizonyítványaikat, okleveleiket, érmeiket és az évek során megszerzett elismeréseiket.

A sok izgalom és felkészülés meghozta a gyümölcsét, ugyanis mindenki kiérdemelte, hogy továbbra is az Alapítvány tagja maradjon.

 

További képek a Galériában megtekinthetők!

Szeretettel gratulálunk mindenkinek!