Hábenciusné Balla Andrea

Hábenciusné Balla Andrea vagyok, három gyermek édesanyja. Tizenkilenc éve Jászberényben élek a családommal, ezt megelőzően szülőfalumban – Jánoshidán – laktam huszonöt évig. Szerencsésnek érzem magam, hogy a Jászság lehet a lakóhelyem, hiszen a jász identitás, az oktatási intézmények és munkahelyek sokasága, a színvonalas programok mind-mind élhetővé teszik kisvárosunkat és a környékbeli településeket.

Éveken át értékesítőként dolgoztam, mert fontosak számomra az emberi kapcsolatok és a gördülékeny kommunikáció. Mindemellett lehetőségem nyílt több alkalommal olvasásnépszerűsítő, mentálhigiénés, valamint lakossági közösségi beszélgetések, fórumok szervezésére, vezetésére.

A 2019-ben induló jászsági 4-es csoport mentoraként számomra elhivatottságot jelent a Csányi Alapítványnál dolgozni, hiszen minden szülő célja az, hogy gyermeke tehetséges, kiegyensúlyozott legyen, de mindenekelőtt boldog, szeretetteljes légkörben nevelkedjen. Lényegesnek tartom, hogy ha mindez családon belül nem megvalósítható, akkor más módon pótoljuk a hiányosságokat, illetve hogy a felnövekvő generáció egy nyugodt, biztos hátteret nyújtó közösséghez tartozzon és élményalapú oktatásban is részük legyen.

Fontos számomra a család, a barátaim, a munkám és a folyamatos fejlődés. Optimista látásmódom az élet minden területén hasznomra válik, igyekszem ezt a környezetemben is alkalmazni. Informatikus könyvtáros végzettségemből adódóan célom a fiatalok olvasóvá nevelése – akár az infokommunikációs eszközök aktív használatával is. Jelenleg tudásomat bővítem, az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán negyedik félévemet kezdtem meg közösségszervező szakon.

„A tehetséges és csodagyerekek főleg támogató családi légkörből jönnek. A zsenik ellenben sokkal nehezebb körülmények között nevelkednek.” (Dean Keith Simonton)

Dátum

2019. 03. 06.