Hábenciusné Balla Andrea

Hábenciusné Balla Andrea vagyok, három gyermek édesanyja. Több mint húsz éve Jászberényben élek a családommal, ezt megelőzően szülőfalumban, Jánoshidán laktam huszonöt évig. Éveken át értékesítőként dolgoztam, mert fontosak számomra az emberi kapcsolatok és a gördülékeny kommunikáció. Mindemellett – informatikus könyvtáros és közösségszervező végzettségemből adódóan – lehetőségem nyílt több alkalommal olvasás népszerűsítő, mentálhigiénés, valamint lakossági közösségi beszélgetések, fórumok szervezésére, vezetésére.

A 2019-ben induló Jászság 4. csoport mentoraként számomra elhivatottságot jelent a Csányi Alapítványnál dolgozni, hiszen minden szülő célja az, hogy gyermeke tehetséges, kiegyensúlyozott legyen, de mindenekelőtt boldog, szeretetteljes légkörben nevelkedjen. Lényegesnek tartom, hogy ha mindez családon belül nem megvalósítható, akkor más módon pótoljuk a hiányosságokat, illetve hogy a felnövekvő generáció egy nyugodt, biztos hátteret nyújtó közösséghez tartozzon és élményalapú oktatásban is részük legyen.

Fontos számomra a család, a barátaim, a munkám és a folyamatos fejlődés. Optimista látásmódom az élet minden területén hasznomra válik, igyekszem ezt a környezetemben is alkalmazni. Közösségszervező végzettségem gyakran könnyíti meg a munkámat, hiszen rengeteg izgalmas programon veszünk részt a gyerekekkel, hogy megismerjük világunk milliónyi látnivalóját és rejtett kincseit. Emellett az Életút program minden szegmensére is tudatosan készülünk, hogy a felnőtté válás küszöbére érett, kreatív, életrevaló gyermekeket indíthassunk el az úton. Az elmúlt évek során igazi csapattá váltunk a gyerekekkel, akik nagyon szeretnek együtt lenni a foglalkozásokon, kirándulásokon, programokon. Örömmel tölt el, hogy a nyugalom szigetének tekintik a jászberényi Közösségi Házat, ahol jó lenni. Bízom benne, hogy a Csányi Alapítványnál eltöltött évek örök emlékként maradnak meg emlékezetükben.

Dátum

2021. 11. 01.