Szabó Roland

Szabó Rolandnak hívnak, 1979-ben születtem. Általános iskolámat Nagybajomban, középiskolámat Kaposváron végeztem. Utána egyetemi éveim következtek, Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festőművész, és Vizuális nevelőtanár szakán szereztem diplomát. Budapesten grafikusként dolgoztam, majd 11 év távollét után sikerült hazaköltöznöm szülőfalumba. Nős vagyok, a feleségem angoltanár. Kisfiúnk, Előd, a helyi óvoda középső csoportosa.
Református vagyok, az egyház szerepét az ifjúság nevelésében alappillérnek tartom.

Egyetemi éveim kezdetén pár barátommal együtt megalapítottuk a Nagybajomi Ifjúsági Kört, amely azóta töretlenül működik és Alternatív Kulturális Egyesületté nőtte ki magát. Számos közösségi program szervezésében sikerült közreműködnöm, mint pl: a Somogy megyei „Aludj máskor!” 24 órás középiskolásoknak szervezett vetélkedő.

2003-2007-ig működött Nagybajomban a Tibol László alkotótábor, ahol festészetet és szabadkézi rajzot taníthattam tehetséges középiskolásoknak.

Fontosnak tartom a fiatalokkal való foglalkozást, hiszen a beléjük vetett munka egy hosszú távú tervezés. És azt is lényegesnek tartom, hogy a fiatalok élményekkel teli, tartalmas mindennapokat éljenek át, mert ezek az élmények elraktározódnak, és később köszönnek vissza egy gondolat, egy kedves emlék formájában.

Azt gondolom, hogy a nevelésnek őszintének és nyitottnak kell lennie. Ha egy ember, akinek van képessége, tehetsége és lehetősége tenni valamit, hogy a következő generációnak jobb legyen, akkor tennie kell a dolgát. Ezért nagyon örülök, hogy a nagybajomi csoportba, mint mentor bekerülhettem. Igyekszem tehetségem és legjobb tudásom szerint megfelelni ennek az izgalmas kihívásnak.

Dátum

2017. 05. 15.