Remény Háza látogatás

Remény Háza látogatás

December 22-én reggel karácsony alkalmából a Pécs 2-es csoport látogatást tett a Remény Házában Pécsett. Az adventi időszakban egy kis aprósággal szerettük volna meglepni a melegedőben tartózkodókat, mert sajnos kevesen gondolnak rájuk. Az időpontválasztás természetesen nem véletlen, ilyenkor van a legnagyobb szükség a felajánlásokra, hiszen pár embernek ugyan van hol laknia, de vagy nem tudja fizetni a fűtést, vagy különböző okokból kifolyólag nem lakható télen a háza/lakása.

Mindenki készült egy kis aprósággal: mézeskalácsot sütöttünk, gyümölcsöket és szaloncukrot vittünk és aki tudott, ruhákat is hozott. Készültünk egy adventi rövid előadással, amin a hallgatóság nagy része meghatódott. Csodás érzés volt látni a mosolygó, vidám arcokat.  Megkínáltuk őket az édességekkel és a gyümölcsökkel, ezután mindenki kis csoportokba vonulva társaloghatott a szegényebb sorsú embertársainkkal. A kötetlen beszélgetés nyomán betekintést nyerhettünk sokak múltjába, és hallgató fülekre találtunk miközben magunkról meséltünk. Megtudtuk, hogyan kerültek ide egyesek, én személy szerint még hasznos tanácsokat is kaptam az élethez.

Nem adtunk sokat, mondhatni semmit, csupán egy darabot a szívünkből, és egy keveset abból, melynek felbecsülhetetlen értéke van… az időnkből. Manapság már mindenki alkalmazkodik a rohanó világhoz, és próbál megfelelni, sodródni az árral. Érdemes lenne kicsit megállnunk, körültekintenünk, és elgondolkozni azon, hogy mekkora szerencsénk is van igazából. Ahelyett, hogy meglátjuk mindenben a rosszat, nem ártana néznünk másokra is, és értékelnünk azt, amink van. Hiszen Nekik is hatalmas szívük van, de sajnos Ők is bejárták azt az utat, amely az apróságokban való boldogság megtalálásához vezet.

Ha bárki Pécsen jár, csak ajánlani tudom, hogy tegyen egy látogatást, hiszen nekünk csupán 2 óra, 30 embernek pedig a világot jelentő boldogság ez. Szeretném ezúton is megköszönni Gál András mentoromnak, aki egy életre szóló tanulságos élményt adott nekünk, valamint a Csányi Alapítványnak, hogy támogat bennünket. A programot egy közös ebéddel zártuk, ahol megbeszéltük az elmúlt évet és a jövő évi feladatainkat.

Zsagár Alexandra, Dömölki András Pécs 2-es csoport