Rendhagyó humán hétvége

Rendhagyó humán hétvége

Az idei utolsó humán hétvégénk azzal kezdődött, hogy a gyerekeknek átadtuk az új táblajátékokat, melynek nagyon örültek, hiszen igazán megszerették az idei év újdonságát, a táblajáték foglalkozásokat. Az új játékokkal még több lehetőség lesz játszani.

Ezután a megyei könyvtárba mentünk, ahol azokat a könyveket kellett megkeresniük, amiket év közben a szövegértés foglalkozásokon olvastak. Páran egy szereplő bőrébe bújva meséltek az olvasott könyvükről, a többiek pedig kérdezhettek tőlük. Olyan jól sikerült, hogy többen is kedvet kaptak a könyvek elolvasáshoz.

Ezt követően az egyik könyvtáros, Gabi néni olvasott fel egy mesét, közben kérdéseket tett fel, így a mese végére kiderült, hogy egy afrikai teremtéstörténetet hallottunk. A következő feladat az volt, hogy csoportokban a mese három részét kellett megjeleníteni, újságok és rajzeszközök segítségével. Minden csapat nagyon ügyesen dolgozott. Gabi néni megdicsért bennünket és megígérte, hogy az elkészült alkotásokat a gyerekkönyvtárban kiállítja, hogy mindenki megnézhesse.

A szülők ekkor csatlakoztak hozzánk és közösen lementünk a Rippl-Rónai Fesztiválra, kihasználva a rengeteg programlehetőséget és a jó időt. Egy remek délutánt tölthettünk együtt. Halász Marianna, mentor, Kaposvár 4-es csoport