Rendszertan a Tudáskapuban

Rendszertan a Tudáskapuban

Március 1-én természetbúvár foglalkozás keretein belül a Tudáskapuba látogattunk, ahol az állatok rendszerezésével ismerkedtünk meg.

A régi főiskolai gyűjtemény számos új, érdekes ismeretet nyújtott számunkra. Az előre elkészített feladatlapok alapján vettük át az iskolában jelenleg tanult rendszertani kategóriákat. Az utunk első fele az egysejtűek, szivacsok és csalánozók törzseinek világába vezetett, ahol szemügyre vehettük és megvizsgálhattuk ezeket a felettébb érdekes csoportokat, majd a gerincesek törzsének osztályaival ismerkedhettünk, ahol a szekrényekben, formalinban tárolt, és kitömött élőlényeken keresztül megtapasztalhattuk a természet fantasztikus mivoltát.

A kiállítás legizgalmasabb részének a mutáns állatok gyűjteménye bizonyult, ahol sziámi iker sertést, és házinyulat láthattunk, ami a nyugalom megzavarására alkalmas, így az erről készült képet nem teszünk ki 🙂

A tárlat a mi közreműködésünk által is bővült, hiszen a múzeumnak egy Szabi által tenyésztett nyári pajzsosrák (Triops cancriformis) elpusztult példányát ajándékoztuk, amit a látogatók is előszeretettel tekinthetnek meg a jövőben a kiállításon.

Természetbúvár Klub, Szeged 2-es és 3-as csoport.