Sarlóspuszta 2010

Sarlóspuszta 2010

2010. július 11-16-ig, Sarlóspusztán táborozott a Csányi Alapítvány négy legfiatalabb csoportja: a két új szegedi, a Nagybajom második, és a Jászság harmadik csoportja.

Július közepén 60 kisdiák nyaralt a páratlan szépségű, vidéki hangulatot idéző Sarlóspusztai Club Hotelben. A Kiskunsági Nemzeti Park tövében a természeti adottságok, és a tiszta levegő biztosították a nyugodt légkört a gyermekek számára. A táborozók, akik 10-12 évesek, vidám és egyben izgalmas drámafoglalkozásokon ismerkedtek egymással és önmagukkal a csoportos játékok segítségével. A kézműves foglalkozásokon gyönyörű, színes papírsárkányokat készítettek a kisebbek, melyeket később nagy örömmel reptettek a levegőben, a kendőfestés és az optikai csalódásra épülő pörgettyű készítése is jól sikerült. A szegediek betekintést kaptak a helyes tanulási módszerekbe, melyet reméljük sikeresen fognak alkalmazni az elkövetkezendőkben.

A kánikulát a medencében és az oly kedvelt pezsgőfürdőben hűsölve, pancsolva élvezték a gyerekek. A hűtött konferenciateremben minden nebuló elsajátíthatta az egyik legeredményesebb pénzügyi társasjáték, a Cashflow alapjait. A vacsorák előtti számháborúk is,–ahol a csoportok és mentoraik egymás ellen küzdöttek- felejthetetlenek maradnak sokak számára, főleg a nagybajomiaknak, mert ők lettek a győztesek. A finom vacsorák után Figura Ede drámapedagógus szórakoztatta a tábor lakóit megzenésített versekkel, melyet nagy örömmel hallgatott gyermek és felnőtt egyaránt.

Különleges kikapcsolódás volt mindannyiunk számára, mikor lovas kocsikon utazva csodálhattuk a gyönyörű pusztai természetet, vaddisznót ugyan csak egyet láttunk messziről, ám az utána következő csikós-bemutató felülmúlhatatlan élményeket okozott. Amit ezúton is külön köszönünk a lovasoknak! A kalandparki szabadidős program az idén is fergetegesre sikerült, a kötélpálya még mindig a csúcs volt, a forróság ellenére szinte minden gyermek végigcsúszott rajta.

Az utolsó este látványos fogadalom tétellel zárult, ahol az ifjú ”csányisok” ígéretet tettek, hogy az elkövetkezendőkben méltóképpen öregbítik az Alapítvány hírnevét.

 

Köszönjük minden közreműködőnek, hogy a tábor ilyen jól sikerült!

Nagy Ildikó mentor