Sarlóspusztai pénzügyi- és kézműves tábor

Sarlóspusztai pénzügyi- és kézműves tábor

A mai napon (július 7.) kezdetét vette a nagybajomi, pécsi és szegedi 3-as csoportok pénzügyi- és kézműves tábora Sarlóspusztán

Kora reggel indult a nagybajomi csoport, akikhez a pécsi gyerekek csatlakoztak s indultak neki a hosszú útnak. A szegedi csoport is nem sokkal ebéd előtt érkezett meg a sarlóspusztai táborba. Ebéd után mindenki elfoglalta a szobáját és rögtön el is kezdődött az első napi program, a tanyalátogatás, lángos evés, lovaskocsikázás és a lovasbemutató. A tikkasztó hőség után mindenkinek jól esett csobbanni egyet a medencében és kicsit lazítani a pezsgőfürdőben. A medencéből az utunk rögtön az ebédlőbe vezetett, ahol elfogyasztottuk a finom vacsorát. A kiadós milánói makarónit egy rövidke pihenés követte, majd két csoportra oszlottunk. Az egyik csoport a VB jegyében helyi focimeccset játszott, míg a csapat másik fele kézműves foglalkozáson vett részt, ahol az agyagozás és fonás fortélyait tanulhatták meg az érdeklődők.

NB3, P3, SZ3

Második nap

Táborunk második napját reggeli tornával indítottuk, melyet bőséges reggeli követett. Az O.K Központ 2 trénerével, Orsival és Lacival töltöttük a mai napot. Délelőtt sokat játszottunk: szóhálót, lufi vezetést párokban, mocsárjárást, pólóátadást, tésztavárépítést és egy egyensúlygyakorlatot is végeztünk. A délután folyamán Miklós bácsi is ellátogatott hozzánk, sokat beszélgethettünk vele. Az ebédet követően a pénzügyi alapismeretek rejtelmeibe ástuk be magunkat. Bemutatófilmeket és egy ppt tekintettünk meg a takarékoskodás és a helyes pénzbeosztás jegyében. Uzsonnára nagyon finom, meleg almás pitét és joghurtot kaptunk. A tréninget követően vacsora előtt még a csapat egyik fele egy barátságos focimeccset játszott, a másik fele pedig a körmönfonást folytatta vagy a logikai társasjátékokkal játszott. A vacsora után a várva-várt számháború következett. Késő esti programunk a foci vb elődöntő meccsének megtekintése volt.

Győző Zalán NB3, Majoros Ivett P3, Makra Sarolta SZ3

Harmadik nap

A reggeli torna a nem túl barátságos idő ellenére sem maradt el. Reggeli után Orsival és Lacival az O.K. Központ trénereivel tovább bővítettük pénzügyi alapismereteinket. Délelőtt csapatokban játékos feladatokat oldottunk meg, ebéd után pedig szituációs játékokban vettünk részt. A két napos megmérettetés eredményhirdetésekor a sok meglepetés mellett megállapítottuk, hogy mi mindannyian nyertesek vagyunk, hiszen a két nap alatt megszerzett tudás a hasznunkra fog válni. Vacsora előtt sor került a kihagyhatatlan barátságos foci meccsre, tollasozásra, ugró-kötelezésre és röplabdázásra. Még naplemente előtt a házankénti számháborúra is sort kerítettünk. A foci vb második elődöntőjén együtt szurkoltunk kedvenc csapatunknak.

Fábián Berta Sz3, Czulák Linda P3, Bóni Richárd Nb3

Negyedik nap

A mai napot a nagybajomi lányok tornájával indítottuk, majd a bőséges reggelivel erőt merítettünk a sport és mozgás jegyében töltendő naphoz. A csapat több kisebb csoportba lett osztva, így mindenki eljutott a kalandparkba, légpuska lövészetre és az íjászatra. A lövészállásoknál Józsi bácsi mondta el a lövészet és a légpuska töltésének fortélyait, és a legügyesebben célzók haza is vihették az agyaggalambokat. Az íjászok is előbb egy gyors tréningen vettek részt, hogyan is kell az íjat felajzani, célra tartani és pontosan kilőni az íjvesszőt. A nap előrehaladtával mindenki egyre pontosabban találta el a céltáblát. A kalandparkban is mindenki magabiztosan vette az akadályokat, és Miklós bácsinak is megmutathattuk, hogy a tavalyi gólyatábor óta milyen sokat ügyesedtünk. Vacsora előtt még gyorsan kihasználtuk a jó időt, és gyorsan csobbantunk egyet a medencében.
A mai nap is nagyon jó hangulatban telt el és mindannyian újabb élményekkel lettünk gazdagabbak.

Tarnay Ákos P3, Pap Virág Nb3, Kormos Dénes Sz3

Ötödik nap

Ma Ákos tartotta a reggeli tornát. Reggeli után két csoportban tevékenykedtünk délelőtt. Míg az egyik csoport pólót festett, addig a másik csoport váltóversenyen, activityben és honfoglaló játékban vett részt, félidőben természetesen cseréltünk. Mindkét csoportot a jókedv és vidámság jellemezte. Ebéd után pusztaolimpián vettünk részt, melyen a „piros karika” csoport szerepelt a legeredményesebben.  A jól megérdemelt uzsonna után filmvetítés volt a meglepetés program. Vacsora után sor került a tábori élmények felelevenítésére, valamint a tábori elégedettségi kérdőív kitöltésére is. Az este folyamán megünnepeltük egymást: hisz a heti versenyek eredmény hirdetése is a program része volt, s ezután a „díjak” elfogyasztására is sor került.

Csontos Mihály Nb3, Veréb Zsanett P3, Kiri Gabriella Sz3

Hatodik nap

Ma reggeli után mindannyian legszebb emlékeinket felidézve összepakoltuk csomagjainkat. Búcsút vettünk Sarlóspusztától és egymástól is abban a reményben, hogy hasonlóan szép napokat tölthetünk még ezen a csodás helyszínen is együtt.

Nb3,P3, Sz3