S.O.S. egyetemi felvételik

S.O.S. egyetemi felvételik

Pécsi egyetemistáink gondoltak egy nagyot: tájékoztatnak bennünket a felsőoktatásról. Találkozót szerveztek a P1 és P2 csoport tagjainak és szüleiknek.

November 26-án a Pécsi Közösségi Házban, Bozsoki Balázs, Magyar Nikolett és Horváth Zsanett részletesen bemutatták a Pécsi Tudományegyetem egyes karait. Prezentációjuk részletesen kitért a középiskolásokat leginkább foglalkoztató, a továbbtanuláshoz nélkülözhetetlen pontszámítási mechanizmusra. Ezen számítások felhívták figyelmünket: fontos a jó és jeles osztályzatok begyűjtése! Hasznos a nyelvtanulás a megszerzett nyelvi tudás, melyhez az alapítványi foglalkozások is nagy-nagy mértékben segítenek. A plusz pontokért érdemes küzdeni és akár több nyelvből is közép-, és felsőfokú nyelvvizsgát tenni. Jól gondoljuk, hogy a középiskolai fakultációkon, az OKTV versenyeken való aktív részvétel növelheti előnyünket a felvételi során, hiszen többletpontokat szerezhetünk egy emeltszintű érettségivel, vagy egy kiváló versenyeredménnyel.  A sikeres felvételit követően meg kell tanulnunk az ETR használatát, az órák felvételének rendjét. Az egyetemista lét konkrét élményekkel történő bemutatása, felvillantott egy szabadabb, önállóbb, ugyanakkor sokkal felelősségteljesebb életet.

Egyetemistáink nagyon felkészültek voltak és színvonalas prezentációt készítettek. Dicséret illeti őket, hiszen bátorításuk megerősített bennünket abban, hogy kitartással, szorgalommal, akaraterővel elérhetjük céljainkat!

Köszönjük a lehetőséget!

… és az AIESEC is bekapcsolódott

Már a múlt évben felvettük a kapcsolatot a pécsi AIESEC szervezettel. Igazából ebben a tanévben sikerült az együttműködés alapjait letenni. Ennek első megjelenési formája a felsőoktatással való ismerkedésünk folytatása. Az AIESEC képviselői november 27-én ellátogattak Közösségi Házunkba és a PTE egyes karairól, elsősorban a Közgazdaságtudományi Karról és a BTK–ról meséltek részletesen. Megemlítették a jogi- és orvosi kar mennyiségében nagy, milyenségében nehéz tantárgyait, s hogy bizony sokat és folyamatosan kell a hallgatóknak tanulniuk. A karok bemutatásán túl tájékoztatást kaptunk az egyetemen működő számos szervezetről. Természetesen az AIESEC munkáját ismerhettük meg részletesen, mely megerősítette az önkéntességről alkotott pozitív véleményünket, hiszen nemcsak Európa, de az egész világ bejárható a szervezet segítsége által.

Bíztattak bennünket, ha egyetemisták leszünk, forduljunk hozzájuk bizalommal!