Első éves lettem

Idén felvettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára határrendész szakra, amellyel közelebb kerültem az álmom megvalósításához.

A többi első éves egyetemistával ellentétben nekem már augusztus közepén elkezdődött a suli, ugyanis augusztus 17-én be kellett vonulnom. Ezen a napon kezdődött az alapkiképzés első szakasza, a bentlakásos időszak. Ekkor kezdtem megismerkedni az alaki fogásokkal, illetve az alap elméleti kérdésekkel, amelyek megalapozzák az elkövetkezendő rendőri pályámat. A kiképzés egésze fejlesztett mind mentálisan, mind fizikálisan és az állóképességem is nagyban javult a kiképzőimnek köszönhetően.

Szeptember 23-án ért véget az alapkiképzés, ami egy alaki szemlével és egy írásbeli vizsgával zárult. Ezután kezdtem meg ténylegesen az egyetemi tanulmányomat, de a kiképzés még nem zárult le, végigkíséri egész rendészeti tanulmányomat. A kar jellegzetessége, hogy amíg az előadásoknak vége nem lesz, egyenruhát kell viselni. Az alapkiképzés vége után  a Csányi Alapítványtól megkaptam a laptopot, amellyel az Alapítvány minden egyetemista hallgatót támogat tanulmányaiban. Ezt nagyon köszönöm, mert számomra hatalmas segítséget jelent az elkövetkezendő egyetemi éveim alatt.

Sülyi Bertalan, Jászság1.