Szegedi úszótábor

Szegedi úszótábor

Az SZ3 is csobban.

Július 21-én a szegedi 3-as csoportnak is elkezdődött a helyi úszótábora. Hétfő reggel gyülekeztek a gyerekek a szegedi uszoda bejáratánál, ahol a Némó Úszósuli két oktatója Gábor és Dávid bácsi várt minket. Az eligazítás és szabályok ismertetése után a gyerekek úszási képességeit mérték fel az oktatók és ez alapján két csoport alakult ki. Akik már biztonsággal tudnak úszni, rögtön beugrottak a mélyvízbe, ahol deszka segítségével kiválóan teljesítettek a gyerekek Gábor bácsi felügyelete mellett. A másik csapat a sekélyebb medencében kezdte megtanulni az alapokat Dávid bácsi segítségével. A hétfői nagy hőségben az óra után mindenkinek jól esett egy kis játék és önfeledt mókázás a medencékben. Miután mindenki kellemesen elfáradt, a finom ebéddel jutalmaztuk meg magunkat a közeli étteremben.

Kedden az idő nem volt kegyes hozzánk, de a szitáló eső semmit sem vett el a gyerekek kedvéből, hogy belecsobbanhassanak a medencékbe. Az oktatók útmutatásával tovább folytatódott a tanulás és a gyakorlás. A nagymedencében a gyerekek már deszkák nélkül úszták le az egyre gyarapodó hosszakat, míg a kismedencében egyre messzebb és egyre bátrabban siklottak a gyerekek a vízben. Az oktatók nagyon elégedetten nyugtázták a gyerekek kitartását, fegyelmezettségét és figyelmét az órák alatt.

Szerdán az időjárás borongós volt de a kedvünk nagyon jó. Mindenki nagyon várta már, hogy ismét beleugorhassunk a vízbe. A bemelegítő gyakorlatok után a haladók a nagy medencében ismételték át a mell- és gyorsúszás alapjait majd a kötelező gyakorló körök után a hátúszást vettük napirendre. A kis medencében a siklást gyakorolta mindenki és a helyes levegővételt technikáját is megtanultuk. Ma már az úszódeszkákat is elővettük, hogy azzal gyakoroljuk a lábtempót. Szépen lassan össze tudjuk majd rakni a különböző úszási stílusokat. Az órák végeztével egy kis vízilabda meccsre is futotta az erőnkből, ellesve az ausztrál vízilabdások technikáját.

Tokaji Lili Anna, Zombori Dániel

A mai napon (csütörtök) is egy csodás nap várt ránk az úszótáborban. A csoport 10 órakor gyülekezett a Sportuszoda előtt. A két tanárunk Gábor és Dávid bácsi nagyon kedvesek, így élvezet velük úszni tanulni. Az úszás után ma is finom ebéddel vártak minket a Kertvárosi vendéglőben. Az egész SZ3-as csoport élvezi a tábort.

Simon Barbara

A pénteki napon érdekes dolgok történtek velünk, mivel úszni mentünk nem tudtuk, hogy más program is vár ránk. Meccset néztünk méghozzá vízilabda meccset. Ez a program azért is lesz emlékezetes számomra mivel a Magyarok nyertek. Az úszás is nagyon jó volt, mert ma megtanultuk a pillangó úszást ami nagyon nehéz, de persze játék is volt. Az ebéd is nagyon finom volt: sajtostészta. Ez a nap nekem nagyon tetszett és szerintem a társaimnak is, nagyon élménydús volt! Már várom a jövő hetet!

Rully Vanda

Hétfő reggel nagyon esőre állt. Szerencsére 8 órára már elállt az eső és mehettünk az uszodába. Miután mindenkit összeszedtünk az uszoda bejáratánál találkoztunk a többiekkel. A mai nap igazán különlegesnek számít, mert ma már mindannyian a mélyvízben úsztunk és gyakoroltuk a múlt héten tanultakat. Gyakoroltuk a mellúszást, a gyorsúszást és a hátúszást, és elkezdték megtanulni azok, akik eddig a kismedencében ismerkedtek az úszással. Nagyon büszkék vagyunk magunkra, mert legtöbbünk már úszódeszka nélkül is jól mozog a vízben. Ha az időjárás is mellettünk áll, akkor a hét végére mindannyian biztonsággal fogunk tudni úszni. A héten azonban nem csak úszni fogunk, hanem az Életút Napra is készülődünk. Anikó néni fog nekünk segíteni elpróbálni a darabunkat és az éneklési versenyre is folytatjuk a felkészülést.

Fábián Berta

Nagy nap volt a  7. nap! Ma már mindenki egyből bemehetett a nagymedencébe, ismerkedni a mély vízzel. Úsztunk pár, mell-, hát- és gyorsúszás kört és jutalomképpen ugrálhattunk a medencébe az órák végén, majd elmentünk ebédelni. Zöldborsó főzelék volt virslivel. Ebéd után a csoport kettévált, az egyik része Zoli bácsival a másik fele Berta Gábor anyukájával, Piroska nénivel vagy az anyukájával indult haza. Nagyon élveztük, hogy már a mély vízben is magabiztosan úsztunk egyedül!

Kiri Gabriella

Ezen a héten véget ér az úszástábor. Izgatottan vártuk, hogy elkezdődjön, és most szomorkodunk, hogy vége lesz. Dávid bácsi és Juci néni megtanítottak minket minden mozdulatra, így aki eddig nem tudott olyan jól úszni, az most már biztonságosan tud. Az óra végén lehet ugrálni a mély vízbe, ezt mindenki nagyon élvezi. Az egy órás úszás sajnos gyorsan véget ér, de igen jól esik utána egy közösen elfogyasztott ebéd.

Kormos Dénes

Ma volt a 8. nap! Nagyon jól telt el ez a nap. Ez már a harmadik nap, hogy mindenki a mély vízben úszott. Úszás után bementünk a Közösségi Házba próbálni az Életút Napi darabunkat és dalunkat. A próba nagyon jól telt el, hála Játszint és Laci bácsinak, Anikó és Erika néninek! Ma mind a kettő darabot el tudtuk próbálni és holnap is bemegyünk próbálni. Holnap Zoli bácsi fog nekünk a próbában segíteni.

Kanyó Zsanett

Az utolsó előtti napunk is remekre sikeredett. Reggel megint meg akart ijeszteni minket az eső, de nem sikerült neki. Az óra a szokásos gyakorló körökkel indult, mell-, gyors- és hátúszás és természetesen mindenki a nagy medencében úszott már. Az óra végén kihasználtuk a lehetőséget a medencébe ugrálásra. A hűvös idő ellenére meghosszabbítottuk az órát, hogy mindenki kedvére ugráljon a startkőről. Ma délelőtt is jól elfáradtunk, de ebéd utánra is tartalékolni kellett az energiát, mert Zoli bácsi vezetésével elpróbáltuk a darabjainkat az Életút Napra és a daléneklési versenyre is.

Zombori Dániel

A mai nap nagyon jó volt bár nagyon sajnáltam, hogy ez az utolsó. Ezen a napon mindenki nagyon jól érezte magát mivel rengeteget játszhattunk a vízben és mentorunk is bejött velünk a medencébe. Az ebéd is nagyon finom volt, szilvás gombóc. Miután megebédeltünk elköszöntünk egymástól és Zoli bácsi haza vitte azokat, akik vele mentek. A mai nap nagyon jó volt, kár, hogy vége a tábornak.

Rully Vanda