Köszönet…

Köszönet…

A szegedi 1-es csoportból két tanuló is nyert a Csányi Alapítvány és a Polgár Judit Sakk Alapítvánnyal közösen meghirdetett SAKK-MATT pályázaton.

Gábor Bence Dániel első helyezést ért el egy fotósorozattal, melynek címe „Nem lehet elég korán elkezdeni..”, Faragó Brúnó Gusztáv pedig egy saját mesével különdíjazott lett. Pályázótársukkal együtt részt vehettek a hétvégén megrendezett Polgár Nemzetközi Sakkfesztiválon.
„Alig hittem el, és nagyon megörültem, mikor megtudtam, hogy én lettem az első helyezett. Nagy izgalommal vártam a szombati napot. Különleges élmény volt, hogy részt vehettem a 100 táblás szimultán játékban, ahol igaz, hogy nem nyertem meg a játszmát, de hatalmas megtiszteltetésnek éreztem, hogy Polgár Zsófiával játszhattam. Ezen kívül a programok szórakoztatóak voltak, amelyből a sakkboksz-gála nyerte el tetszésemet a legjobban.
Nagyon meglepődtem az ajándékon, amit az első helyért kaptam, hogy ilyen nagy nyereménnyel becsülik meg a pályázatomat. Régóta vágytam egy ilyen táblagépre, ezért hihetetlen volt, hogy kívánságom teljesült. Még egyszer nagyon köszönöm az ajándékot a Polgár Judit Sakk Alapítványnak és természetesen a Csányi Alapítványnak. Ezután még többet fogom játszani a sakkot.” Gábor Bence Dániel, Szeged 1.
Brúnó is egy nagyon szép ajándékkal, egy üveg sakk-készlettel térhetett haza amelynek nagyon örült. Köszönjük az élményt, amit ez a fesztivál adott diákjainknak. Ezután biztos, hogy támogatott diákjaink még lelkesebben játsszák ezt a fantasztikus, népszerű stratégiai táblajátékot, melynek képességfejlesztő hatása vitathatatlan.

Szabóné André Piroska, mentor