Szentes: fókuszban az egészség

Szentes: fókuszban az egészség

Elstartolt Egészségtáborunk Szentesen, melynek első napján az ételek kerültek előtérbe. A reggeli úszás után a mindennapi életben használt ételféleségeink minőségének összehasonlítása, egészséges vagy egészségtelen voltának bizonyítása volt a gyerekek első tábori feladata. Délután frissítő és mikroelemekben gazdag zöldség-gyümölcs smoothie-kat készítettünk és betakarítottuk, szárítani kezdtük házunk fűszer-és gyógynövényeit is, mindezekről persze elméleti ismeretanyagot is szereztek a résztvevők. A hét további részében szakemberek -pl. az Egészségfejlesztési Iroda- bevonásával folytattuk programjainkat. Ezen kívül minden nap várt játékos feladat a résztvevőkre. -Kovács Sándor mentor, Szentes 1. csoport

„A hétfőt úszással kezdtük, ahogy a hét többi napját is. A fiúk leszedték a fűszernövényeket, valamint a mentát és a citromfüvet, amiket a padláson szárítottunk. A lányok közben az ételek élettani hatásáról tanultak. Délután egészséges smoothie-kat készítettünk.

Kedden délelőtt elmentünk a Kurcára kenuzni ahol izgalmas kalandokba is keveredtünk. Ebéd után tánclépéseket tanultunk, például a kubai salsát és a bachatát.

Szerdán délelőtt kozmetikus jött hozzánk tanácsokat adni, délután pedig az ételek értékéről és a mozgás fontosságáról játékosan tanultunk.

Csütörtökön a ligetben elrejtett QR kódokat kellett megkeresnünk, amelyek segítségével megoldottunk egy rejtvényt. A megtalált kincs az ‘Egészség’ szó volt. Az ebédet követően a káros szenvedélyekről kaptunk felvilágosítást, mint például a dohányzás és az alkoholfogyasztás, és egy keresztrejtvényt kellett kitöltenünk a hallottak alapján.

Pénteken az egész heti élményeik alapján kellett összeraknunk egy rövid dráma előadást és délután fergeteges vízicsatát vívtunk.

A tábor nagyon jó volt, mert sok különféle és érdekes programmal találkoztunk, és bár a hét végére elfáradtunk, nagyon sokat tanultunk az egészségről.

-Gila Balázs, Szentes 1 és Nagy Balázs Szentes 2. csoport