Együtt a szentesi gólyák

Július 27-én megkezdődött a Csányi Alapítvány szentesi csoportjainak első projekthete. Az első két nap az ismerkedésről szólt: sok játékos, csapatépítő foglalkozás, foci, kosárlabda, asztalitenisz várta a gyerekeket. A mozgásban elfáradt csapatot társasjátékok, valamint gyöngy asztaldísz készítése foglalta el délután. A továbbiakban a környék számos izgalmas helyszínét kerestük fel, ahol kalandos programok vártak ránk. A projekthét során a csoportok tanulásmódszertan kurzuson vettek részt, melyek fontos ismeretanyaggal ruházták föl a gyerekeket. A kurzus a tanév során folytatódik. Szintén fejlesztésüket szolgálta a kommunikációs tréning és a Léghajó program, utóbbi keretében nélkülözhetetlen elsősegély-nyújtási ismereteket szereztek. A Szegedi Vadasparkban tett kirándulás felejthetetlen élmény volt mindenki számára. Két bemutató alatt az állatkerti gondozók új információkkal gazdagítottak minket a majmok és az elefántok viselkedéséről. A szentesi Kalandpark több szempontból hasznos volt: maradandó élményt nyújtott, átmozgatta a csapatot és sok gyermek küzdötte le sikeresen addigi félelmeit. A Vadnyugati Város Bokroson ügyességi feladatokkal gazdagította napunkat. A Játékos egészség program szintén a mozgásra összpontosított. Alapos testmozgás után az egészséges, mozgásgazdag életmódról következett előadás, majd relaxációval lazultak el a fiatalok. A rendőrség közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési előadásán korunk több aktuális veszélyére és azok elkerülési módjára derült fény. Kétalkalmas, nagy kézműves foglalkozásunk keretében gyönyörű textilek készültek stencil és kötözött batik technikával. Az elkészült darabok házunk dekorációját szolgálják majd. Utolsó este az 1. csoport a házban aludt.  A sok játék és beszélgetés mellett filmklubot tartottunk. A tíz nap során az élvezetes programsorozat mellé igyekeztünk sok szabad játékot beiktatni, hogy sportolás közben mélyebb kohézió alakulhasson ki mentoráltjaink között. Összességében elmondhatjuk, az együtt töltött idő alatt a gyerekek összecsiszolódtak, komoly kapcsolatok épültek és ennek következtében lelkesen várják a szeptembert, hogy újra találkozzunk.

Kovács Sándor és Őzéné Törőcsik Márta mentorok, Szentes 1-es és 2-es csoport

„Nekem már most tetszik ez a tábor! A közösség jó, már van is pár új barátom. A foglalkozások érdekesek és az étel is finom volt. Sok ismerős arc van!” Rickert Dávid, Szentes 1-es csoport

„A mai nap izgalmas és játékos volt, nagyon finom ebéddel! A drámafoglalkozás nagyon vicces, a gyöngyfűzés pedig érdekes volt.” Bihari Kamilla Hajnalka, Szentes 2-es csoport

„Különböző nehézségű akadályokon mentünk végig, a kötélpálya volt a legizgalmasabb. A jászsági gyerekektől délután elbúcsúztunk, reméljük hamarosan találkozunk újra, mert a héten sok új barátság született!” Horvát Krisztina, Szentes 2-es csoport