Színes történelem óra Újvárfalván

Szombaton, április 30-án színes történelem órán vettünk részt Újvárfalván.

Megtekintettük a Noszlopy emlékházat. Eddig sokat hallottam ezt a nevet, mivel utca és középiskola is van elnevezve róla. Máté (aki önkéntes nálunk, és régész) vezetésével sok információhoz jutottunk erről a somogyi történelmi hősről. Megtudtuk, hogy aktív harcosa volt az 1848-49-es Szabadságharcnak, még Kossuthtal is találkozott, aki megbízta fontos feladatokkal. Megtudtuk azt is, hogy itt található Somogy megye közepét jelölő emléktábla is.

Majd egy szép erdei úton visszasétáltunk Somogysárdra, ahol a barokk stílusban épült Somssich kastélyt nézhettük meg és a mellette lévő természetvédelmi parkot. A parkban található páfrányfenyő az Év Fája versenyen 2015-ben és a kilencedik helyet ért el.

A sok elhangzott információról totó formájában adtunk számot. A program zárásaként hot-dogot és palacsintát ehettünk és a játszótéren játszhattunk.  Nagyon szépen köszönjük ezt a színes, élményekkel teli történelem órát.

Fekete Lilla, Kaposvár 2