Színházban jártunk

Színházban jártunk

A pécsi csoportokat Gyermeknap alkalmából színházjeggyel lepték meg mentoraik.

A Pécs 2. és Pécs 3. csoport hétfőn (május 30.) a Nekünk nyolc?! című előadást tekintették meg. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház ifjúsági előadása a nagykapornoki kosársuli hétfős nyolcadik osztályának mindennapjait mutatta be. A darab szólt a kitartó küzdelemről, a problémák megoldásáról, az odafigyelésről és természetesen a szerelemről.  A díszlet látványos, színes elemei, a kreatív megjelenítés fokozta az élményt. A darab nem szűkölködött humorban sem. Mindannyian élményekkel gazdagodva léptük át a színház küszöbét.

 

IV. Pécsi Családi Színházi Fesztiválon jártunk

A pécsi legkisebbek a nyár küszöbén színházi délutánnal kezdték meg kipihenni a tanévet (május 31.). Városunkban ezekben a hetekben zajlik a családi színházi fesztivál, melynek keretén belül, több helyszínen, az ország több színháza vendégszerepel és mutatja be gyermekdarabjait. Csoportunk: A mumus című gyermek-musicalre váltott jegyet, melyet a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színészeinek „tolmácsolásában” nézhettünk meg. Amiből kiderült, hogy márpedig mususok igenis vannak, de félni nem kell tőlük, mert ők jóságosak és segítőkészek, minden kisgyerek otthonában ott vannak… és a paplan alá bújva átléphetünk az ő mesés világukba is.

Így láttuk mi..

Egy újabb csodálatos napon ellátogattunk a Pécsi Nemzeti Színházba, ahol a „Mumus” című darabot tekintettük meg. Ez egy érdekes mese volt. Kiderült, hogy csak a szülők ijesztgetnek vele. Szerintem jó előadás volt, máskor is szívesen megyek színházba. Köszönjük az Alapítványnak.

Polgár Antónia Pécs 1.