Az internet vonzó, de veszélyes!

Az internet vonzó, de veszélyes!

Az internet veszélyeiről hallhattunk előadást a Szülők Akadémiáján Orosz Tibor rendőr főtörzszászlóstól március 18-án a jászsági Közösségi Házban.

Rendkívül fontos és érdekes dolgokat tudtunk meg ezen alkalommal is, ahol elsősorban az Internet biztonságos használatára hívták fel a figyelmünket. Gyermekeink a „Z” generációhoz tartoznak, minden fajta digitális eszköz életük szerves részét képezik, használatuk szinte automatikussá válik. Ezért nekünk szülőknek még nagyobb figyelmet kell szentelnünk nekik, hiszen nem látják, nem sejtik, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk. Elsősorban a különböző közösségi oldalaknál, már az ismeretlenek is ismerősök. Ebben a virtuális térben élik sokan az életüket, mely a személyiségük torzulásához is vezethet. A világháló közvetlen veszélyei közé tartozik az online behálózás, az internetes zaklatás, kibeszélések, trollkodás, erotikus képek küldözgetése is.

Netezés közben mindenfajta megtévesztő oldalakra juthatunk el, mely hamis információkat tartalmaz, közben pedig saját adatainkhoz is hozzájuthatnak. Ma már  nélkülözhetetlenek a biztonsági beállítások, erős jelszavak és állandó védekezések a vírusok és kémprogramok ellen. Sajnos pszichikai elváltozásokhoz vezethetnek az internet és a számítógépes játékok gyakori használata is. Az agresszív számítógépes-játékokat űzők között egyre több a korcsoporton belüli erőszak, ismertek olyan esetek is, melyeknek gyilkosság lett a vége.

A családok életét is megfertőzte az internet, hiszen egyre több időt veszünk el egymástól, miközben netezünk. Figyeljünk oda egymásra és gyermekeinkre!

Köszönjük ezt a tartalmas előadást.

Vigné Kocza Éva, Szülő