Szülői értekezletek

Jászberény –Február 18-án szülői értekezletet tartott a Jászság 3. csoport a közösségi házban. Először az iskolai eredményekről beszélgettünk, mivel gyermekeink hetedik osztályosak, fontos, hogy a továbbtanulást is szem előtt tartsuk, mert az évvégi jegyek már pontot érnek. Tájékoztatást kaptunk a 2. félév ütemtervéről, a projektekről, programokról is. Az idén, ha gyermekeink jól teljesítenek, három táborba is mehetnek majd nyáron, amit a Csányi Alapítvány biztosít számukra. Majd kötetlen hangulatban megtárgyaltuk a gyermekeinkkel kapcsolatosan felmerülő problémákat, melyekre többféle megoldás is született. Az értekezlet végén minden szülő négyszemközt beszélgetett gyermeke teljesítményéről Nagy Ildikó mentorral. Köszönjük mentorunknak a közreműködést és az Alapítványnak a sok lehetőséget, mely gyermekeink fejlődését szolgálja! Jászság 3. Szülők

Nagybajom -A Nagybajom 3-as csoport szombaton (február 08.) félév értékelő szülői értekezletet tartott a Közösségi Házban. A félévi eredmények többszempontú értékelését követően a továbbtanulási lehetőségeket tekintettük át a közelgő iskolaválasztási tervek alapján. A szülői értekezlet második felében a második félév programjait, eseményeit beszéltük meg.

Kaposvár – Péntek (február 7.) délután a Kaposvár 4-es csoport szülei a félévi szülői értekezletre gyűltek össze. Az este során beszélgettünk a gyerekek félévi teljesítményéről, a tanulmányi eredmények változásának okairól, és arról, mit lehetne tenni azért, hogy a gyerekek sikeresen teljesítsék ezt a tanévet is. A szülők tájékoztatást kaptak a második félév várható eseményeiről, különös tekintettel a jubileumi Életút Napra, valamint a nyári táborokra. Végezetül kötetlen beszélgetéssel zártuk a napot.

Jászberény – Január 31-én, pénteken este tartottuk a Jászsági Közösségi Ház legkisebb csoportjának szülői értekezletét. Az ötödik osztály az egyik legnehezebb ugródeszka a gyermekek életében, ezért fontos hogy értékeljük a szorgalmas, kitartó munkájukat. Tanulmányaik mellett, az Alapítványi foglalkozásokon is helyt kellett állniuk. A kicsik jól vették az akadályokat, az első félévben egyre több feladatra jelentkeztek, tudásszomjuk, nyitottságuk és érdeklődésük példaértékű. Miután megbeszéltük a szülőkkel az eddigi hónapok történéseit, már a következő hónapok eseményeire koncentráltunk. Sok tartalmas és izgalmas nap vár ránk, hiszen a Jászság 4-es csoport még sosem vett részt az Életút Napon. Átbeszéltük az éves programokat, illetve a szülők megismerhették az ösztöndíj rendszert (Fülöpné Paksi Katalin segítségével a bankszámla nyitás részleteit), valamint a közösségi munka fontosságát. Az érdeklődő szülőkkel ezután egyénileg is megbeszéltük a gyermekekkel kapcsolatos dolgokat. Hábenciusné Balla Andrea, mentor, Jászság 4-es csoport

Kaposvár – Az első nagy megmérettetésen vannak túl azok a kaposvári diákok, akik ebben a tanévben kezdték meg középiskolai tanulmányaikat. Persze vannak Kaposvár 2-es csoportjában olyanok, akik már “rutinos középiskolai versenyzők” a hat évfolyamos gimiben. A csoport féléves teljesítményére büszkék lehetünk, többen jól bizonyítottak és megtartották a tanulmányi ösztöndíj eléréséhez szükséges átlagokat. Többek között ezekről a tapasztalatokról beszélgettünk a január 29-i szülői értekezleten. A jó hangulatú beszélgetésen azért igyekeztünk közös stratégiát kidolgozni a felmerült nehézségekre, feladatként kezelni a helyzeteket nem pedig problémaként. Szó volt természetesen a fontos dátumokról is, a közelgő jubileumi Életút Nap eseményeiről, a nyári táborokról is. V. Sárközi Angéla, mentor 2-es csoport

Kaposvár – Nagy feladat várja a kaposvári Közösségi Ház 1-es csoportjának tagjait idén, mivel a portfólió megvédésére készülnek a tizedikes diákok. Többek között erről is szó esett azon a szülői értekezleten, amit január végén rendeztünk. Emellett megtárgyaltuk az esedékes nyelvvizsgákat, a nyári tábort, a projekt is szóba került, és megvitattuk a 2019/20-as tanév további programjait. Az Életút Nap is napirendre került, hiszen az idei rendezvény különösen fontos lesz, mert a 15. évfordulóját is ünnepli az Alapítvány Telkiben. Fenyő Zsuzsanna, mentor, Kaposvár 1-es csoport