Szülők Akadémiája – az együttlét öröme

Szülők Akadémiája – az együttlét öröme

„Ahogy az élet végig rohant a hétköznapjaimon, szinte felkészülni sem volt időm a ma esti Szülők Akadémiája programra. Az előző alkalom tartalmas, feltáró, sok humorral és játékkal gazdagított együttlét volt. Épp ezért a mai estét kíváncsisággal, érdeklődéssel, egy pici szkepticizmus érzésével fűszerezve vártam. Talán alábbi rövid beszámolómból kiderül, hogy miként válhat egy csoportos formális találkozó a résztvevők személyes építő élményévé.

Közösségformáló, gazdagító vezetőnk ezúttal is Illés Beáta volt. Az előző alkalommal körbejártuk a családi értékek témakörét. A mai feladatunk az volt, hogy a család két pillérjét helyezzük nagyító alá.

Szülőként nap mint nap küzdünk feladatainkkal: munka, gyerek, iskola, háztartás, kapcsolatok. Ma este azért ültünk le, hogy megvizsgáljuk férfiként és nőként, hogy vajon ezek a feladatok határoznak-e meg bennünket női és férfi szerepeinkben. Egyszerű, okos játék és kérdések segítettek bennünket abban, hogy a boncolgassuk: vajon a szerepeink, ősi motivációink ma hogyan épülnek be személyiségünkbe. Fontos és felemelő élmény volt a női és férfi minőség feltárása. A játékok „kibontása” során egyik gondolat követte a másikat, és mondtuk ki egymás szavaiból következtetve, hogy mennyire fontos kapcsolatainkban, családjainkban a férfi-női szerepek, valamint a feladatvállalások kiegyensúlyozottsága.

Illés Beáta közösséggazdagító vezetőként logikus gondolkodásra sarkallt bennünket. Meleg, lelkünket körülölelő személyisége áthatotta az estét, nyugodt, humorral átszőtt stílusa biztonságos légkört teremtett számunkra. Energiája feltöltötte bennünk azokat a „raktárakat”, amelyeket a hétköznapok lecsapolnak. Megmutatta Bea, hogy ebben a közösségben mennyi elfogadó, támogató és feltöltő energia rejlik. Azt is megtapasztaltuk, hogy milyen, mikor a közösség gyógyító ereje hatására lelkünk egy új úton elindulhat.

Legközelebb mi már nem egyszerűen a Szülők Akadémiájára megyünk, hanem egymásért megyünk – hogy egyik szülőtársamat idézzem – az együttlét öröméért. Bea, Méri! Namaste” Nagy Andrea, szülő, Kaposvár 4-es csoport