Szülők Akadémiája – egy szülő szemével

Szülők Akadémiája – egy szülő szemével

“Ki nem hagynám! Olyan, mintha egy családba jönnék közétek. Hiányoztatok.” – Ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzottak el azon az összejövetelen, amit Illés Beáta vezetett a Kaposvár 4-es csoport szülői közösségének, immáron harmadik alkalommal.

A mindinkább összeszokó csapatnak pénteken, október 16-án a család és családtípusok témája került terítékre. A kép- és terményválasztásos ráhangolódás, megérkezés, az elmúlt nyolc hónap rövid élménybeszámolói után mindenki véletlenszerűen húzott egy-egy családtípust ábrázoló képet. A képek – egy kivétellel – egyensúlyukból kibillent családokat ábrázoltak. Mondhatni azokról folyt végig a beszélgetés. Velük párhuzamosan pedig magunkról, a mi életünkről, a mi életszakaszainkról, a mi küzdelmeinkről és örömeinkről. Egyre mélyebbre nézhettünk magukba – és egymásba. A zaklatottan érkezők megnyugodtak, a terheket cipelők sorstársakra találtak, a problémákat felvetők tanácsokat, vagy legalábbis más nézőpontokat vihettek magukkal. A láthatatlan kötelék köztünk pedig újra szorosabbá vált.

“Személy szerint nagyon várom a következő alkalmat. És biztos vagyok benne, hogy ezzel sem vagyok egyedül.” Belovitz Judit, szülő