Szülők Akadémiája Micimackóval

Szülők Akadémiája Micimackóval

„A Tigris mindig egy jellem. Sőt: jellem és Tigris az egy.

A fejéből süvít a szellem és ugrik a lába, ha megy.”

Tudjátok mi az, ha Micimackó empátiája Nyuszi vezetői kompetenciájával, Füles csendességével és Tigris energikusságával találkozik? Valószínűleg egy anyuka….

A június 5-i kaposvári Szülők Akadémiája egy önismereti utazás volt A. A. Milne mesehőseinek segítségével. Illés Bea volt ismét a vezetőnk ebben az utazásban, amelynek az volt a célja, hogy felismerve személyiségünk erősségeit és gyengeségeit mind jobban megértsünk önmagunkat, a döntéseinket. Ezen keresztül pedig szülői minőségünkben válhassunk jobbá. Az utóbbi fél év kemény nyomokat hagyott lelkünkben, ezért volt jó letenni ezeket a terheket, mikor a nyitó körben Bea feltette a kérdést: Mit hoztál magaddal? Talán egyetértetek velem abban, hogy ma, amikor a „Hogy vagy?” kérdésre már szinte senki nem vár választ, mennyire jól esett beszámolni örömekről, küzdelmekről, mert itt és most a válasz figyelmes, együttérző hallgatókra lelt.

Aztán jöttek hőseink, Micimackó és barátai, akik segítségével Bea megismertetett bennünket a személyiség típusok négy fő csoportjával. Izgalmas volt a játék, hogy vajon a teszt alapján mi melyik típusba tartozunk.

Miért volt fontos ez, hogy vajon inkább Nyuszik vagyunk-e vagy Fülesek? Mert ezek a személyiségjegyek határoznak meg bennünket, eredetük elvezetnek bennünket őseinkhez, ismeretük pedig teret nyit gyermekeink számára. Ismeretükkel, önismeretünk fejlesztésével jobban, tisztábban átláthatjuk döntéseinket, tetteinket.

Ki lett Nyuszi? És ki Tigris? Mi azt tapasztaltuk, hogy mindegyikünkben ott élnek mindahányan.

A végső beszélgetésben Bea segített abban, hogy gyermekeinket közelebb hozza hozzánk. Hiszen most, a változások küszöbén még nagyobb szükségük van ránk és ez a legfontosabb.

És még valami: ti tudjátok, mi az a „B-közép”? Igen, az az, a kemény mag. 😉 Jó idetartozni. Bea, Méri, köszönjük! Ősszel folytassuk!” Nagy Andrea, szülő, Kaposvár 4-es csoport