„Találd ki magad!”

„Találd ki magad!”

Szegeden három napos (október 17-19) Pályaválasztási Kiállítás és Vásár rendezvénysorozat várja az érdeklődőket.

A szegedi 1-es csoport néhány nyolcadikos tagjával ellátogattunk az IH Rendezvényközpontba, ahol nagyon sok szegedi középiskola mutatkozott be, szakma-bemutatókkal találkozhattunk, előadásokat hallhattunk, és önismereti teszteket tölthettünk ki, illetve hasznos pályaválasztást segítő honlappal ismerkedhettünk meg.

A legérdekesebb számunkra a két teszt volt, amelyeket pályaválasztási szakemberek segítségével töltöttük ki és elemeztünk. Az egyik segítségével megtudhattuk milyen az érdeklődési típusunk (irányító, újító, módszeres, tárgyias, vagy szociális típus), a másik teszt segítségével az érdeklődési területet mérhettük fel, melynek eredményeképpen szakmákat javasoltak nekünk (pl.: műszaki, pénzügyi, vagy kereskedelem, …stb).

A rendezvény után egy cukrászdába is ellátogattunk, ahol folytattuk a pályaválasztási tanácskozást mentorunkkal, Piroska nénivel.
Mindenképp jó volt, hogy ellátogattunk erre a rendezvényre, mert pl. Márk több információt tudhatott meg a választott középiskoláról, Alíz megerősítést kapott arról, hogy jó irányt választott magának, Dorina eddig nagyon bizonytalan volt melyik szakma fele orientálódjon, de most irányokat kapott, de Evelin, Dani és Bence is sok segítséget kapott a középiskola választási döntéséhez.

Dorina, Alíz, Evelin, Bence, Dani, Márk Szeged 1-es csoport