Tallérgyűjtő jutalomkirándulás

A hétvégén jutalomkiránduláson vehettek részt a tanévet átívelő Tallérgyűjtő verseny legjobbjai. Az évek óta zajló Tallérgyűjtő verseny célja, hogy a tradicionális nyelvi verseny mellett játékos módon lehetőséget nyújtson a gyermekeknek a célnyelvek gyakorlására. Az idei évben a tavalyihoz hasonlóan érdekes online pályákon különböző rejtélyek után nyomozhattak a résztvevők. A kirándulás egyik fő vonala is erre a játékosságra épült fel, és a gyerekek csapatokra osztva oldhatták meg egy rejtélyes kristály eltűnésének ügyét.

A célnyelvek gyakorlása mellett persze a gazdagítóprogramok sem maradhattak el: a gyöngyösi Természettudományi Múzeum mamutcsontváza, néptáncbemutató, Adrenalin park és Kékes-túra is várta a résztvevőket.

Járay Bianka, Pécs 2-es csoport, McDaniel College politikatudomány szak

„A tallérgyűjtő versenyben remekelt Csányisok számára megrendezésre került mátrai jutalomkirándulás estéjén életre szóló kalandban lehetett részünk. Egy rejtély kellős közepébe csöppentünk. Egy rabló nyomozás során kellett egy nyomozási jegyzőkönyvvel és a helyszíneken fellelt információkkal az indítékra és az elkövető kilétére következtetni. A nyomozócsapatok szoros küzdelme után egy idegtépően izgalmas eredményhirdetés következett. A tét nagy volt, a feltörekvő nyomozókra vihartaps, éljenzés, tengernyi elismerés és sok finomság várt. Nagyon köszönjük Bibinek és Annának, hogy egész évben minden hónapban színes és érdekes feladványokkal mozgatták meg az agytekervényeinket és hogy egy felejthetetlen estében lehetett részünk.” Dömölki András és Barkóczy Zsombor Pécs 2-es csoport

„Az elmúlt két napban nagyon jól éreztük magunkat. A Mátra múzeum nagyon érdekes volt. Az Oxigén Adrenalin Parkban, ahol nagyon sokszínű és kalandos élményben volt részünk.” Bozó Kata, Szentes 1-es csoport

„A mai napon az Oxygen Adrenalin Parkban jártunk Sástón. Rendkívül izgalmas kalandpályákon és feladatokon vettünk részt. A kedvenc tevékenységünk a bobozás volt, de a libegő is elnyerte tetszésüket, pont, mint az izgalmas függőhíd a magasban, vagy a bringóhintó, amivel a kisvasút vonalán körbetekerhettük a park területét. Megnézhettük a kiállított tankokat, hadi repülőgépeket, és a szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb programokat, köztük az íjászkodást vagy a tavi tevékenységeket. A délután folyamán egy kis túrán is részt vettünk, viszont most a Kékestetőt vettük irányul. Itt a szép kilátás mellett egy emlékművet is megnéztünk, mely igen különleges nekünk magyaroknak. A szobornál megemlékeztünk az első világháború békerendszerét elszenvedő történelmi Magyarországról is, hiszem ma június 4-e van.” Székelyi Fruzsina Borbála, Jászberény 2-es csoport

„A Mátra Múzeum látogatása után a szálláshoz vezetett utunk, ahol a kulcsok átadása után elfoglaltuk helyünket a faházakban. Örültünk, hogy más közösségi házakból érkező társainkkal egy szobába kerültünk, mert így jobban megismerhettük egymást. A szállásunk, a egy festői helyen, a Sástó szomszédságában volt. Kihasználva a természet közelségét, többször ellátogattunk ide. A vízpart rendkívül szép és egyfajta központi hely volt, ugyanis az étterem, ahol ettünk, a közelében helyezkedett el. Ennek köszönhetően pihenés közben is megfigyelhettük az ottani élővilágot. Reggeli sétánk során több kacsával is találkoztunk, akik a tó mentén üldögéltek, és a békabrekegés, a madárcsicsergés remek idilli pillanatot teremtett pihenésünk közben. Szabadidőnkben dartsozhattunk, ping-pong meccseket tartottunk és a biliárd is nagyon népszerű volt.” Kovács-Nagy Sarolta, Sipos Levente, Radó Barnabás, Pozsonyi Márk, Vajda Milán, Kaposvár 2-es, Nagybajom 2-es csoportok

További képekért látogasson el a Galériánkba.