Tanévkezdő nyelvi értekezlet

Tanévkezdő nyelvi értekezlet

Augusztus utolsó hétvégéjén újra összeült a nyelvi munkacsoport, hogy összeállítsák, véleményezzék, és jóváhagyják a következő tanév nyelvi képzésének menetét. Az online meeting során bemutatásra került a 2021/22-es tanév nyelvi versenyének struktúrája, a jelentkezés menete és a verseny eredményeinek kiértékelése, illetve a megújult Tallérgyűjtő feladatokról is hallhattak egy összefoglalót a fejlesztők és résztvevő mentorok. Megvitatásra került az egyetemista támogatottak bevonásának mértéke és mikéntjei, valamint a nyári táborokban zajló nyelvi fejlesztés és gazdagítás is.

A megbeszélés második felében a célzott nyelvvizsga-felkészítő órák Alapítványi projektmódszerébe való integrálásáról folytattunk diskurzust, és fixáltunk a félévi- valamint év végi szóbelik időpontját és kivitelezését, amely – a pandémiás helyzet alakulásának követésével – hibrid rendszerben fog zajlani.

A megbeszélésen több új résztvevőt is köszönthettünk, többek között Amber Woolamet is, aki Amerikából érkezett Magyarországra és szoros együttműködésben van az Alapítvánnyal.

Hatékony találkozón vagyunk túl, és mindnyájan nagyon várjuk, hogy újra együtt dolgozhassunk!

Járay Bianka

ELTE anglisztika harmadéves hallgató