Tanulmányi kirándulás Bólyban és Báron

Tanulmányi kirándulás Bólyban és Báron

Október 5-én került sor a Csányi Alapítvány és a Bonafarm cégcsoport által meghirdetett „Konkoly levél, tiszta búza” című pályázaton eredményesen szereplő 18 gyermek tanulmányútjára.

Napfényes reggelre ébredtünk ezen a napon mindannyiunk örömére. A nagybajomiakkal 6.30-kor indult a busz Pécsre, ahol csatlakoztak a pécsi „csányisok” is. Szegedi társaink az előző estét már Bóly- Békáspusztán a Vadászpanzióban töltötték, szombaton délelőtt a Bóly Zrt. Irodaházánál találkoztunk.

A tárgyalóteremben frissen sült pogácsával fogadtak minket. Macháty Béla a Bóly Zrt. vezérigazgató-helyettese és Vadász Attila növénytermesztési ágazatvezető bemutatta nekünk a Bonafarm Bóly Zrt. tevékenységét. Megismerhettük a búza útját a magtól a kenyérig.

Kislippó határában megnézhettük a vetés előtti talajmunkálatokat. Beülhettünk a hatalmas mezőgazdasági gépekbe.

Bóly közelében a szója aratásról tudhattunk meg többet és a szervezők jóvoltából beülhettünk a John Deere arató- cséplő gépekbe is.

A finom ebédet a Bóly- Békáspusztai Vadászházban fogyasztottuk el.

A tanulmányi kirándulás Báron a Baromfitelep tárgyalótermében folytatódott. Mindenkinek nagy élményt jelentett a naposcsibék simogatása. Dr. Mékán Lajos állatorvos érdekes videókkal ismertette meg velünk a kelés folyamatát. A rendkívül jó hangulatú előadást vetélkedő követette. Helyes válaszainkat Boda Gabriella a Bári Baromfitelep vezetője értékes ajándékokkal jutalmazta. Tanulmányutunk ezzel a programmal ért véget, ezt követően indultunk haza a Közösségi Házakhoz.

Nagyon köszönjük ezt a tartalmas napot a Bonafarm cégcsoport és a Csányi Alapítvány Vezetőségének valamint a Bóly Zrt. munkatársainak. Nagyszerű programon vehettünk részt, ahol a növénytermesztés és baromfitenyésztés rejtelmeibe nyerhettünk betekintést.

P3, Nb3, Sz3 csoportok