Tavasz a pusztában

Ezen a hétvégén (március 11-12.) a fotós csapatunk két napos Dél-Alföldi túrát tett meg, számos érdekes helyet érintve.

Az első napunkon (pénteken) az angol óránk után fotókat válogattunk az eddig elkészült képeinkből az Életút Napi kiállításunkra. A fotók kiválogatása és elnevezése után elkészítettük a vacsoránkat és a másnapi úticsomagjainkat, majd esti fotózásra indultunk a Dóm térre. A téren az objektívok fényerejét teszteltük, és az esti városi fotózást gyakoroltuk.

Visszatérve a Közösségi Házba rendet raktunk, majd mindenki pihenni ment a holnapi nagy túrára készülve.

Másnap korán elindultunk az első természeti helyszínre a Magyarcsanád közelében lévő Bökénypusztára. Az érintetlen természet elkápráztatott bennünket: a szabadon futkosó őzek és vadnyulak, az ébredő növényvilág és a sok különböző madár mind remek fotótémák voltak. A túránk végén a bátrabbak felmásztak a pusztából kimagasló kunhalomra.

Az Alapítványi kisbuszhoz érve meguzsonnáztunk, majd a Kardoskúti Fehér-tó felé indultunk el autóval. A régi mocsárvidék zegzugos tájain utazva őzeket, mezei nyulakat és darvakat sikerült fotóznunk.

A kardoskúti utunkat egy megálló erejéig a Montág-pusztai kilátónál szakítottuk meg, ahol egerészölyveket és őzeket néztünk távcsővel.

Az Bökénypusztán átázott cipőink már megszáradtak mire az Orosháza melletti kardoskúti pusztákra érkeztünk, ezen a helyszínen a két szabadon bejárható magaslest és környékének élővilágát csodáltuk meg. Itt számtalan madárfajt, köztük nyári ludakat, nagy kócsagokat, darvakat és bíbiceket figyelhettünk meg és fotózhattunk le.

Hazafelé még egy kitérőt tettünk Nagymágocs település felé, a falu szélén elterülő Károlyi kastély kertjében tettünk látogatást, ahol sajnos a fotózást nem engedték meg számunkra, azonban ez nem keserített el minket, mert a falu határában ismét nagyon sok madár volt a belvizes szántóföldeken.

Benczúr Anna, Szegedi 2-es csoport