Természetfotós Workshop 2.0

Az össz-művészeti táborra készülve tartottuk meg a természetfotós workshoppunk 2. előválogatóját Szegeden 2020. február 28. és március 1. között. A második workshoppunkon a Jászsági csoportokat fogadtuk.

Az első napon megismerkedtünk a fényképezőgépek használatával, az alapvető beállításokkal, majd pihenni indultunk, hogy a második napi terepi foglalkozásunkra kipihenjük magunkat. A reggeli órákban indultunk első állomásunkhoz a Mórhalom melletti Csipak rétre, ahol a makrófotózás rejtelmeinek alapjait ismerhettük meg. A rövid reggeli megálló után elkészítettük a portfólió fotóinkat, majd tovább indultunk az egyik kedvenc helyünkre a Mórahalom melletti Nagy-széksós tóhoz. A tó madár és növényvilágát feltérképezve elfogyasztottuk a reggelinket a kedvenc kilátónk mellett.

A reggeli kirándulásunk után a Szegedi Tudományegyetem Fűvészkertjébe vezetett az utunk, ahol új témák után kutattunk, immáron több eséllyel, mint reggel.

A délután fennmaradó részébe Mártélyra utaztunk, ahol egy izgalmas mocsárjárás után vártuk a naplementét.

Az esti foglalkozásunk során a képek értékelése és válogatása volt az elsődleges cél.

„Február 28-án ebéd után elindultunk Szegedre, részt venni a meghirdetett Természetfotózás szekción. Izgalommal vártuk ezt a három napos kirándulást. Estefelé értünk oda, útközben a csodálatos naplementében is gyönyörködhettünk. A szegedi csoport vendégszeretetét élvezve megvacsoráztunk, majd részt vettünk az elméleti oktatáson, ahol megismerkedtünk a kamera használatával és beállításaival. Másnap reggel nekiláttunk a nagy kalandnak, kaptunk fényképezőgépet, kimentünk a természetbe – mezőre, tópartra, füvészkertbe – ahol rengeteg csodás képet készítettünk. A délutáni szieszta idején feltöltöttük a fényképezőgépeket, hogy újból bevethessük  magunkat a kalandba. Túráztunk az erdőben, a mocsaras vidéken, estefelé a tóparton a naplementét csodáltuk meg. Egész nap jobbnál jobb képeket próbáltunk készíteni kisebb-nagyobb sikerrel. Nagy élvezettel merültünk el a természet ilyen közelről látott szépségeiben. Este végig néztük mindenki által készített képeket, elemeztük azokat. Köszönöm, hogy részt vehettem ezen a természetfotózáson, izgalommal várom társaimmal együtt a készült képek kiértékelését.” Ignácz Dávid, Jászság 4-es csoport